Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Inget i världen kan stoppa mig.....

Posted 5 2 15Apelsinträd med frukt som mognar i mars

Idag har vi 19 grader varmt och så fort de första varma dagarna infinner sig är jag där och river i lådan med fröpåsar. Inget i världen kan stoppa mig.....visst köpte jag frön i Sverige som jag hade tänkt peta ner här i vår….? Joodå – där fanns både Koriandern och Machésalladen.

När jorden reder sig det allra minsta rensar jag upp en yta i våra odlingsbäddar och sår fröna som inte är så kinkiga utan tvärtom finner sig i ett lite svalare nattklimat och gärna sticker upp sina groblad ändå. Sen går jag där och kikar varje dag innan jag ger mig iväg på min morgonpromenad, hummar och tittar – har det dykt upp nå’t än…?
Och just det….jag måste komma ihåg att lägga ett tunt nät över det nysådda, annars kan en kissnödig kisse eller en illvillig iller sprätta iväg jorden och därmed sprids mina nysådda frön åt alla håll.


En och annan undrar hur det går med renoveringen av Villa Antika, joodå nu är de igång igen – olivskörden är klar och livet återgår därmed till det normala, dvs nu kan man tala om annat och man kan till och med utföra annat arbete än piska ner OLIVER. Nu vet alla hur mycket olja det blev och hur mycket olja grannen fick och nu möter man andra fordon än traktorer med en kärra fylld av olivsäckar. Traktorerna är lika frekenta men som omväxling är kärran fylld med vedklampar, nu har de även fått tid att ta hand om alla grenar som sågats ner under skörden.

Det nya golvet i huset är på gång - ett utjämnande betonglager ha lagts i Villa Antika och golvet är nu helt plant och jämnt inför läggning av klinker. I morgon kommer leveransen av kakel och golvklinker och i helgen eller senast nästa vecka börjar de arbetet med att få allt på plats. Därefter kommer leveransen med sten som blir golvmaterialet på de två balkongerna. 

Säkert undrar du också hur det gick med paret som blixtförälskade sig i ett hus i en av våra grannbyar. Joodå, de är på gång, men som i vilket förhållande som helst så har de sansat sig och inser att det kommer att ta lite tid innan deras dröm kan bli verklighet. Men snart är de här igen för att ta reda på om känslan är lika stark och om drömmen fortfarande finns kvar att slå ner sina bopålar här, så spännande att se vad som händer när de kommer hit ner nästa gång…..
Jag tror har man en gång fått makalösa Messinien i blodet så sitter känslan kvar…. länge….Messinien...landskapet som flödar av olivolja, oliver, vin och honung....Bild lånad från nätet