Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Innan vi riktigt hann fatta....

Posted 29 4 19

 

.....så var vi Husse och Matte till den här lilla damenEn sötare valp får man ju leta efter, eller hur?

Det är inte så att det var en ren impuls, vi har länge gått och funderat på att skaffa hund, vi är ju vana hundägare sedan tidigare - om än längesedan nu, men en gång hundälskare - alltid hundälskare.

Så ställer man sig naturligtvis frågan - "Hur ska de gå med våra katter då"....vi vet att skaffar man en riktigt liten valp så brukar det gå bra. Och det gör det, de respekterar varann fint.

Nästa fråga - "vilken ras?" vi bestämde oss för "grekisk blandras". Det enda kriteriet vi hade var att den skulle se snäll ut och ha en fin mamma. Pappan har man oftast aldrig en aning om vem det kan vara eller hur han såg ut. Vi ville helt enkelt ta hand om en liten hund som vi gillade. Och så blev det plötsligt, en söt och snäll liten valp med skön och mjuk päls.
 

Det hände när vi var och tittade till vårt hus i grannbyn, på vår lilla rundvandring i byn passerade vi en inhägnad med hönor, en hund, några får OCH sex små valpar. Precis lagom stora, precis lagom söta och de såg precis lagom snälla ut. Och en mamma såg vi också som såg lagom stor ut, så man kan få en aning om hur hunden ska kunna bli när den vuxit upp.

Vi valde ut en tik med lite lurvig päls och så var hon ganska tjock. Hon såg frisk och fin ut, pigg också, hon var framme och nosade på oss, vi fick godkänt

Sagt och gjort - den lilla flickvalpen blev vår, vi ville gärna betala men det tyckte inte ägaren, vi tryckte ner en liten sedel i hennes ficka ändå.Här är Olivia "Livvi" och jag - utvalda båda två, jag av hunden och hon av mig.

Trygg i Husses famnBland det första vi gjorde vara att göra ett besök hos veterinären, hon fick godkänt där också. Livvi fick injektion mot valpsjuka och vi fick en massa goda råd. Inte ge henne fläskkött eller lamm, bara valpfoder. Avmaskning och en tablett mot klåda.....det fanns nog ett och annat som satt i hennes päls - antagligen med från hönsgården där vi hämtade henne. Nu mår hon primula - hon verkar lättlärd och är redan rumsren. Hon visste ju från början vara behoven skulle uträttas - hon hade aldrig varit inomhus i hela sitt liv.....Finaste Livvi - nu har du varit hos oss i drygt två veckor - vi ångrar inte vårt beslut att skaffa hund, så trevlig och tillgiven redan.