Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Inte händer det väl så hemskt mycket.......

Posted 15 8 14

......så tänker jag och så blir det inte så mycket av med bloggen. Men nu ska jag försöka komma igång igen, jag får väl skylla på värmen….varmt har vi, just nu försmäktar vi i den varmaste veckan denna säsong och då finns det ibland bara ork och kraft att utföra de allra nödvändigaste sysslorna, t ex sån't här härligt.....Men visst händer det saker, stora saker – dotter Johanna med sin Stefan kan numera titulera sig olivlundsägare. De har under juli månad blivit lyckliga ägare till en 4033,12 kvm stor olivlund av det allra vackraste slaget, stort grattis till dem.
Nu kommer vi att få se dem ännu lite oftare här nere hos oss och det gillar vi. Än så länge kommer det inte att hända så mycket i olivlunden utöver skörden och skötseln av träd och mark, men ”sigá sigá” som greken säger, vilket betyder ”så småningom” kommer det att byggas ett hus där. Vi hoppas kunna var behjälpliga i projektet när tiden kommer, alltid bra att vara på plats och dessutom ha varit med om processen tidigare.

Olivlunden ligger i ett vackert sydostläge med rullande kullar, hav och berg i fonden och ca 65 mycket gamla och mycket vackra olivträd, alla av den ädla sorten Koroneiki.

 

Det känns spännande att framigenom få vara med och skörda dessa vackra träd i den ljuvliga miljön, skörden ser ut att bli god detta år, så många greker är tacksamma att det blir ett gott oliv-år för sin försörjning, förra årets skörd blev katastrofalt dålig och många, många är beroende av sin inkomst från oliverna.

Till er som kommer hit i november/december för att vara med på olivskörden har jag ett gott råd, ”det är dags att börja träna upp armmusklerna”.