Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Internationellt hjälparbete

Posted 30 6 15

Har jag berättat att jag har lyckats beställa en garderob via IKEAs grekiska web site för e-shopping? 

Det har jag i alla fall gjort, allt gick som smort tack vare Google Översätt. Det var inga som helst problem, programmet översatte så fint så fint, och jag beställde garderoben BRUSALI, jag tyckte den såg lite lagom gammaldags ut och skulle passa så fint i Villa Antika. 

Några dagar efter att min order accepterats hos IKEA ringdes jag upp av ett transportföretag i Kalamata, de hade minsann ett antal platta paket med mitt namn på, vart ville jag ha det levererat tro? Jag berättade det och då fick jag till svar, jasså till Loggá, jaha - dit kör vi på måndagar. Igår var det måndag och igår kom leveransen. Vi mötte upp lastbilen nere vid vägen och lotsade den längs de kringelikrokiga vägarna upp till VA. Alla paketen bars in i huset av den trevlige chauffören och hans medhjälpare. 

Den som känner min man vet hur han gladeligen kastar sig över alla platta IKEApaket och sen ska det monteras….det där med att initialt lägga upp alla skruvar och muttrar i prydliga högar och kontrollera att allt finns med i leveransen är inte hans melodi, men det är min, så det stod jag för och därefter placerade vi ut alla delarna på golvet ovanpå omslagspappen – precis som man ska göra. Sen studerade vi monteringsanvisningen noga och så började vi vända och vrida på träbitarna. Räknade alla hålen avsedda för diverse olika skruvar så att allt skulle komma på rätt köl redan från början och därmed skulle vi slippa att montera isär allt igen för att man råkat vända en eller annan träbit fel. 

Mitt i allt hörde vi en bil närma sig och stanna utanför vår port….det lät misstänkt likt vår gode vän Pandelis bil. Joodå, där kom han – helt oanmäld och det är inte ofta. Han hade någon med sig….jaha ja, det var Tony – den skicklige stenarbetaren/muraren. Två unga, starka, friska, glada greker kom in genom dörren och undrade ”vad vi höll på med då….så mycket saker på golvet….?” Jaaa, vi har eventuellt ett litet problem här….mer behövde vi inte säga….med liv och lust tog de båda sig an arbetet med att montera ihop BRUSALI och två timmar senare kunde vi ställa garderoben på plats. Maken och jag stod mest som fågelholkar med förundran i blick, assisterade med rätta skruvar, skruvmejslar, hammare och friskt vatten.

Himmel vad fort det gick - om vi skulle fixat detta bara maken o jag så hade vi nog inte varit klara innan fredag. 

Jag frågade Pandelis om han montera IKEAmöbler tidigare, ”Nej aldrig” blev svaret…..Nähä nä, så var det med det.

Tyvärr strejkade min kamera just denna viktiga dag, men så här ser i alla fall BRUSALI ut, bilden lånad från IKEAs hemsida


Bilden lånad från IKEAs hemsida