Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Just nu bland vinstockarna....

Posted 17 7 16


Just nu börjar de första vindruvorna mogna, vi har några olika sorter.....nu är det hög tid att börja plocka de fina blå, de som maken torkar till russin - de är fina att ta fram till jul. Passar bra under tiden fram till jul också, jag brukar lägga några bland flingorna på min frukostyoghurt.I pergolan utanför våra sovrum hänger det många klasar i solen, de är inte mogna ännu, det är en variant som vi kallar dessertdruva......stora, söta och gulrosa till färgen när de är helt mogna. Det tar ännu några veckor.


Vindruvorna som ska torkas plockas bort från sina små kvistar för att sedan läggas i solen.Här ligger druvona på tork i den hemmagjorda torken, tillverkad av ganla fönsterramar och nät som gör att luft kommer åt från alla håll
De dagsfärska hälls upp i en egen "ruta".....
Jag ägnar mig åt att se till att våra små minitomater får soltorka. Jag hade ju trott att de skulle vara söta och goda att äta direkt från tomatbusken, men tji fick jag, de var sura som attan, de passar bra att soltorka och därefter läggas i olivolja och användas i matlagningen.