Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kan någon var så vänlig att bogsera bort Island ett litet tag...?

Posted 16 4 10
Vill någon vara så vänlig att åta sig projekt «Bogsera bort Island»?
Det finns ju projektledare för det mesta nu för tiden – nå’n som anmäler sig för ovan projekt?
 
Tänk att man kan bli så besviken...en resa som bokats redan i höstas – vänner från Stockholm skulle komma för ett så efterlängtat besök här hos oss i Villa Olivia.
Allt noga förberett, stött och blött i många e-mail och flera telefonsamtal genom vintern – och inte vilken vinter som helst – århundradets vinter, känns det som.
Redo att ge sig av, väskorna packade, taxin till Arlanda beställd, reskompisarna på plats dagen innan för gemensam avfärd IDAG – på morgonen.... Redan igår förstod vi väl varåt det lutade, rubrikerna var många och entydiga – Det Lyfter Inget Flyg Från Norra Europa Denna Dag.
Vart gör man av besvikelse, stoppar undan i en låda i garderoben? Näää, den finns där tills man fått lite distans och kan förstå, ta in, att en så långtidsplanerad plan inte gick att genomföra på grund av lite aska från ett vulkanutbrott på Island. Det är ju så otippat och långsökt att det är värre än värsta korsordsgåtan.
 
Allt var noga förberett härifrån också och allt var så vältajmat. Apelsinträden har fortfarande blom kvar för de blomsterälskande Stockholmsborna att snosa in, lavendeln liksom väntade med sina stora, svällande knoppar ännu ett par dagar för att fullständigt explodera på måndag och svepa in oss i sin fräscha doft, citronträdet har ännu kvar några stora, aromatiska blommor på lämplig näshöjd för en stockholmare med en längd på ca 175 cm. Olivträden står i sin fullaste blom, gräset är nyklippt, dynor inköpta till de nyrenoverade vilstolarna att koppla av på under olivträden, lämpliga böcker instoppade i bokhyllan i gästlägenheterna, ivrigt väntande på händer som skulle bläddra i dem...frukostprodukterna inköpta och instoppade i kylskåpet, värmegolvet i badrummet startat för frusna nordborsfötter att gå på – sängarna bäddade med nytvättade, lufttorkade lakan, rena, vita och väldoftande handdukar på krokarna – ja allt var liksom klart, kan man säga.
Till och med katten Ulla har hunnit få ungar – vi skulle  ju försöka leta reda på dem så att vi skulle kunna bekanta oss med de små när ni var här.
 
Så kommer detta...."man kan ju bli så forbenad så man sväljer snuset" som en nära vän till oss brukar säga. Om man snusade ja....det vi snusar på just nu är en vår nya lilla skönhet, eller lila skönhet kanske man skulle kunna säga.  
De som är bekanta med oss sedan Sollentunatiden vet att vår tomt där var omgärdad av syréner, massor av lila och några vita. Här har vi en – EN syrén.
Grannarna i Vounaria var på visit hos oss härom dagen och förärade oss en väldoftande blomstervippa av sin nyinköpta syrén – det gav mersmak - när vi passerade vår hovleverantör för trädgårdsprodukter i Messini  igår eftermiddag liksom HOPPADE det in en syrénbuske i bilen – det gick inte att hejda den....här är en bild på den lilla lila, vacker som få....
 
 
 
Bilden får symbolisera vår tanke till er – kära vännerna som blev tvungna att ställa in er efterlängtade resa hit ner, ge inte upp – det kommer en morgondag och en höst då vi verkligen hoppas vulkanen har kräkts färdigt och att vi får ses igen.

Välkomna till hösten alla fyra, vi tänker bo kvar!