Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kanelbullens dag

Posted 4 10 15


Återigen har vi firat Kanelbullens Dag här i Villa Olivia, den är viktig och firas varje år med nybakta bullar i lilla lusthuset med den vackra utsikten

Normalt brukar man ju tillsätta smält smör i bullsmeten och även mellanlagret brukar förses med mjukrört smör, kanel och socker - inte här inte - olivolja av finaste sorten används och nästan allt socker i bulldegen har ersatts med honung från biodlaren på bergskanten här strax intill.

"Kan man kalla kanelbullar för hälsobullar när de innehåller så mycket nyttigheter...." undrar maken som älskar kanelbullar.
"Absolut, ta en till du" svarar jag.....

Här är fortfarande sommartemperaturer och havet fullt badbart, till och med strandtavernan är öppen en extra vecka till stor glädje för våra gästande vänner från Västergötland. De har tillbringat dagen med en bok på stranden i skuggan av ett solparasoll, flera dopp
i havet blev det också som ff håller 25 varma grader.

I kväll ska de gästa strandtavernan som lockade med Stifado - det ville de inte missa och just nu traskar de iväg - hoppas de har den röda vevlampan med sig, det börjar bli mörkt om kvällen och alla gatlyktorna är inte försedda med fungerande lampor. Det är tredje gången de är här....så jag anar att de hittar hem ändå.
....