Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Knoppar

Posted 3 3 14

Våren är på gång – för att inte säga kommen – fåglarna kvittrar och marken står i blom i olivlundarna. Det är tidigt med olivträden detta år, de är i knopp liksom citrusträden. Det är rikligt med knopp i dem alla, vi får se om väderleken är på vår sida i år och göra att det blir gynnsamt pollineringsväder. Förra året var det ju för varmt för olivblommen, över 30 grader i april så de blommade som ymnigast.

Här kommer bilder på det som knoppats redan eller är i knopp just nu:


African Daisy...vet inte vad den heter på svenska....blommar vackert gör den i alla fall, knopp finns i massor...
Kamelia i både knopp och blom

Här är en "fådd" blomma som jag inte vet vad den heter, men den vill sig bra och blommar generöst med eldfärgade blommor på långa stänglar....Olivblom.... när vi ändå är inne på olivblom kan jag berätta att jag är klar med beskärningen av olivträden, alla 125 har fått sig en duvning av sekatören, det sker en grovgallring nu under våren och ytterligare en beskärning till hösten då man gallrar bland de skott som satts under vår och sommar.....ett digert arbete men mycket tacksamt, det kommer ljus in i trädens kronor och de grenar man lämnar kvar får ljus och luft för den allra bästa utvecklingen av den ädla frukten - oliven.


Olivträd före beskärning....
Olivträd efter beskärning.....nytt staket omgärdar vår olivlund också, syns i bakgrunden.

En grind är under tillverkning av smeden - vi har haft svårt att bestämma vilken färg den ska få, nu är det bestämt - den ska få förbli rostig - rost är också en färg - en färg som står väldigt vackert mot det gröna i naturen.


Lånad bild - men visst är det vackert med rost?


Mera knopp:


Denna skönhet behöver ingen närmare presentation....Ej heller denna väl....?

Estrelitsa eller "Papegojblomma" som den brukar kallas är i full färd att slå ut....dessa blomster och många fler ligger i startgroparna inför den något varmare delen av våren som kommer alldeles strax...
Till och med Ulla knoppar.....