Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Konstrundan

Posted 15 3 16

Snart dags för konstrundan i Sverige. Det är så många som ställer ut under de dagar konstrundan pågår i Skåne, jag vill gärna slå ett slag för två konstnärer som jag känner speciellt för

 


- Gill Tomlinson –

Gill kommer ursprungligen från England men hennes verk är uteslutande med inspiration från vårt vackra Messinien och ibland även från andra delar av Grekland.

Gill bor i grannbyn Charakopió och hon tycker om att få visa sina alster för den som är intresserad, jag visar gärna var hon bor om du vill besöka Gill nästa gång du kommer hit.

Vi har låtit Gill smycka Villa Antika, hennes ”The green door” är ett av mina favoritalster....


"Green door" som den är placerad i Villa Antika - ursäkta lite dålig bild....lite bättre här.....

Gill ställer ut i Ystad, mer information om hennes utställning finns att läsa i Gills blogg

http://artistswindow.com/new/blog/


En annan konstnär värd ett besök är Leif Oliv...förlåt Olin.....

- Leif Olin –

Du som hälsat på här i Villa Olivia studios är bekant med Leifs fina konstverk som han fick inspiration till när han var här för några år sedan. Hans blick för naturen här och framför allt för olivträden är så härlig… nedan vackra akvarell är målad med inspiration från trakten häromkring...


På sista tiden har Leif även börjat intressera sig för gamla grekiska elmätare….om ni kikar in på hans hemsida leifolin.se så finns det till och med en elmätare från grannbyn Loggá utförd i blandade tekniker/collage och akryl.

http://www.leifolin.se/

Leif och hans fru Agneta har en del av sitt hjärta här i Messinien och de återkommer år efter år….undrar om de inte snart slår ner en eller annan bopåle här…..

För den som vill läsa mer om hur det var en av de gånger Leif gästade oss finns en blogg daterad 2013-02-13 – text som berättar och bilder som visar hur vi hade det då.

Har du vägar till Skånetrakten under konstrundan 25 mars - 3 april titta in till Ystad där Gill ställer ut och till och Landskrona där Leif har sin utställning.


Från kultur o form av konst till kultur i form av dans......
 

 

 

Här i vårt kära Messinien har man just kvalificerat sig och är nu omnämnda i Guinness Rekordbok. Ett megastort gäng, 740 av koreograf arrangerade personer dansade på torget i Kalamata i 15 minuter och 15 sekunder, mitt i allt elände som Grekland just nu har i sin omgivning märker man en sällan skådad livsglädje - allt går att genomföra – det är bara fråga om organisation och vilja.