Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Lapa sol

Posted 13 1 13

Foto: T Winér

Idag har jag lapat sol, dagen har varit klarblå, solgul och vindstilla. Den har inbjudit till utomhusliv och för mig blev det första dagen på nästan ett par veckor som jag känner mig någotsånär....har haft nån virus som varit ovanligt segt, nu börjar det tack och lov ge med sig. Jag märker det på att jag blir lite sugen på att städa, inte på länge har jag ens tittat åt dammtussar eller plötsligt uppkommen spindelväv, nu kommer allt det där att försvinna de närmsta dagarna. Men som sagt idag var det uteliv, städväder har man utlovat i veckan som kommer så det blir nog tid till det också.Ulla har också lapat sol, våra katter njuter i fulla drag av värmen.
Maken har också lapat sol, det är extra trivsamt med en katt i knät.

Jag har inte bara lapat sol, jag har även plockat sol. Som gula solar lyser de upp gröngräset just nu, de förvildade Ringblommorna. De står där i mängd och den ena lilla solgula blomman avlöser de andra.Vi kom på för ett tag sedan att ringblomma kanske skulle passa bra i vår egentillverkade tvål. Ringblomma används ju ofta i hudsalvor, speciell ringblomsalva används ofta när man har problem med hudeksem.Sagt och gjort, vi blandande till en ny omgång av vår sköna olivtvål och "smaksatte" den med nyplockade ringblomblad och mycket finklippta, nya fräscha skott av Rosmarin. Resultatet av detta experiment får vi se om några månader då förtvålningsprocessen avstannat och tvålen är mogen att användas. Lika spännande varje gång när tvålen ska sågas upp i lagom stora bitar.Lapat sol har också apelsinträdet gjort, alldeles snart är apelsinerna färdiga att plockas. Apelsinträdet på bilden nedan är tre år gammalt och vi uppskattar att det ger oss 15-20 kg apelsiner detta år, mycket generöst, eller hur?I ett av olivträden sitter en orkidé i sin kruka och lapar sol. Den tycks trivas väldigt bra där för den belönar oss varje år med en lång stängel där orkidéblommorna slår ut en efter en, stängeln brukar vara i full blom i nästan två månader.
Orkidén sitter där i trädet och får just ingen mer uppmärksamhet än några vänliga ord när vi passerar och en dusch med vatten då och då under sommaren.
så här ser blommorna ut när de slagit ut om nån månad eller så...


'