Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Lite om det grekiska....

Posted 23 2 12


ni vet väl att Alexandra Pascalidous bok "Min stora feta grekiska kokbok" är med på bokrean detta år? Den har hamnat i kategorin "Bra valuta för pengen" - jag ska försöka komma över ett exemplar.

Att läsa liknande kokböcker som Alexandras är jättehärligt tycker jag. Jag gillar att få en bakgrund till både landet, människan, maten och kulturen. Och det bästa av allt  "matporr-bilderna" dem är det tillåtet att frossa i så mycket man vill.

Ett par andra tips:
För Dig som inte hade möjlighet att lyssna på radioprogrammet som Alexandra hade häromdagen i P1 "Alexandra Pascalidou i P1"  kan jag verkligen rekommendera att gå in och lyssna på det programmet via din dator, här är länken:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4058&artikel=4976937 

Mycket intressant program med flera personer som fick komma till tals, personer som ser problemet ur helt olika infallsvinklar. Klart värt att spendera dryga halvtimman på.

Via playkanalerna på SVT kan Du som inte redan sett senaste avsnittet av "Korrespondenterna" också se det programmet, även detta om Grekland.

Det är viktigt att få en så nyanserad bild som möjligt av läget här, att blansera upp de tidningsrubriker som mest är till för att sälja så många lösnummer som möjligt.

F ö kan jag berätta att idag ska det visst vara sista regndagen för denna gång, vi har haft så många...så många. Nu visar väderkartan solfyllda dagar med varma temperaturer, men "Man ska aldrig ta ut något i förskott varken glädje eller sorg" som hon sa - Raskens Ida. Hon var klok hon....