Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Loggá

Posted 20 6 13Loggá är en liten by några km från vårt hus – den lilla byn har alltid legat mig varmt om hjärtat - den ligger så fint i en mjuk bergssluttning med ett sydostläge. Speciellt vintertid är detta väderstreck ett eftertraktat läge, liksom det naturligtvis kan bli väldigt hett sommartid. Från byn är det inte speciellt lång ner till stranden, ca två km – kan vara lite för långt att gå i värme, men med bil är det bara några minuter.


Man stöter inte på så många turister i Loggá by, däremot i den lilla grannbyn vid havet – Ag Andreas – där är populärt att turista sommartid och man finner här några små hotell och traditionella tavernor. Personligen är jag väldigt förtjust i de genuina byarna, ännu oupptäckta av turister, de blir färre och färre – fullt förståeligt – fler och fler upptäcker detta mycket speciella hörn av Europa.Längs gågatan finns allehanda shoppar, t ex en liten bod som nästan kan kännas som att man är i en second hand-butik, där går jag ibland och låtsas jag är på loppis


 

Jag har mycket letande hittat en gångväg genom olivlundarna upp till byn, en mycket vacker väg som bjuder på storslagen utsikt. Till hösten hoppas jag kunna utforska omgivningarna åt det hållet ändå mer.

Bilder från byn...


 

 


Till slut vill jag önska alla våra vänner och alla som gästat oss och som kommer att gästa oss en riktigt trevlig Midsommar.Pelargoniorna på bilden får symbolisera både den grekiska och den svenska sommaren - de trivs i båda länderna - precis som maken och jag.