Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Mer om lilla huset i grannbyn

Posted 16 10 14
Här händer det saker.....Huset har fått ny puts in- såväl som utvändigt.
Helt nytt innertak i nordiskt trä, det är en härlig rymd i huset - skulle tippa på ca 4 m i takhöjd. Vi har beslutat oss för att ha helt öppen planlösning, endast badrummet kommer att få väggar. Huset blir ändå uppdelat i två rum eftersom badrummet ska placeras mitten på ena långsidan, på ena sidan om badrummet blir sovavdelning, på andra sidan blir entre/hall med förvaring och finfin skrivplats framför fönstret.
Huset har fått sitt andra lager puts, det ska senare behandlas med primer och målas vitt.
Nytt taktegel har lagts och en entré med stenklädd trappa till entrédörr har kommit på plats.Altanen utanför entrén har stenlagts och duktiga murare ser till att entrén får en fin mur...Det kommer att bli ett litet tak över entrén lite senare.....altanen utanför entrén blir skapligt stor så att man kan ha utemöbler för fyra eller kanske fem personer - härlig rymd medger gott om plats måltider utomhus. Ett tak av Bouganvillea planeras....Trappan upp till sovrumsbalkongen gillade vi inte - bort med den...Huset behöver inte mer än en entré....så var trappan borta och hålet igenmurat och putsat.Utsikt från sovrumsbalkongen.....

Inifrån - de långsmala fönstren har behållits....här kommer det att bli en balkong utanför dörren.....De vackra blommorna vid husväggen fick vi med "på köpet"

Just nu arbetas det med mur vid huset och staket sätts upp, det kommer att bli mur omväxlande med nät som ska få klätterväxter - det kommer att se ut som en häck på två av trädgårdens sidor. Mur och stolpar av sten kommer att bära grindar, en mindre "gånggrind" och en större grind så man kan komma in med bil, parkeringsplats ska förberedas - men inget garage - bara soltak som skydd för den starka sommarsolen.

Huset är tänkt att kunna hyras ut till nordbor som vill övervintra kortare eller längre tag i vårt ljuvliga klimat. All service finns i byn inom gångavstånd så det är lätt att bo där. Byn lever....här är levande landsbygd året om.