Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Mera mat...."kolokithes gemistá"

Posted 17 10 16

På svenska "Fyllda Zucchiniblommor"


Att fylla och fritera zucciniblommor är inte alls svårt som man skulle kunna tro, förutsatt att det är den årstid då dessa finns att få tag på.

I vårt grönsaksland blommar just nu något som ser ut som zucchiniblommor, men det är det inte.....blomman kommer i bästa fall att utvecklas till en pumpa. Vi närmre påseende konstaterades att de allra flesta var hanblommor, dvs blomma utan fruktämne, man ser tydligt på bilden ovan att blomman sitter direkt på stjälken utan det lilla fruktämne som vid gynnsamma omständigheter kommer att utvecklas till en frukt/pumpa.

Vi plockade en hel liten bukett av dessa blommor.'Så till själva fyllningen som lämnar till var och en att fantisera ihop vad som kan var en god fyllning. Basen är kokt, rundkornigt ris. Riset kan smaksättas och berikas med lite av varje, t ex färska örtkryddor, stekta hackade champinjoner, stekt lök, råriven morot, hackad salladslök, finhackad paprika och/eller soltorkad tomat, tonfisk.... lite god avrunnen köttfärssås...helt enkelt vad man kan fantisera ihop som kan smaka gott.

Rör ihop det du fantiserat ihop och fyll blommorna...Fritera dem någon minut i het olja, vi använde oss av solrosolja....
Som alltid hos oss är våra katter aldrig långt borta, speciellt honkatterna, hankatten Lurven är lite blygare och brukar smyga omkring i buskarna. Ulla - själva gammelkattan - hon är säkert bortåt 10 år gammal vid det här laget, börjar bli ganska trött och hon tyckte dessutom det hela var ganska ointressant...gäspade och la sig tillrätta på muren och somade gott. Ullas dotter Misó höll sig vaken en stund, men snart slumrade även hon till.Mysig stund efter maten som alla tyckte smakade både spännande och gott....