Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Mest bilder denna gång….

Posted 25 1 15

Vill gärna dela med mig av fina stämningsbilder från olivskörden i Johanna o Stefans olivlund, bilderna tagna just kring årsskiftet då vi skördade deras oliver.


Undrar vad hon funderar på min rara dotter....stundande husbygge kanske...?Nöjd olivlundsägare efter dagens slit....kanske har han samma sak i tankarna?

Det blir finfin utsikt - speciellt från andra våningen....


Måste kollas om det verkligen stämmer....håll i er ordentligt!!

Efterarbete i form av uppröjning och eldning av beskurna grenar.....
Lunchen tillreddes på glöden när eldningen var avklarad....


Grön lunch för vissa....man kan inte riktigt se sig mätt på de vackra omgivningarna...


Blivande lunch?

Vi hade tur som hittade några sköna dagar att arbeta med olivlunden uppe i Livadakia, strax när det var klart blev det andra bullar med nordanvindar och kyligt värre.

Därpå följde tre veckor med torrt väder och dess emellan fina och varma dagar. Idag har vi haft en solig söndag och igår regnade det som om ”himlens alla portar stodo öppna” och åskan mullrade från alla möjliga håll. Omväxlande väder, man hinner inte tröttna på varken det ena eller det andra.

Under den ganska varma period som varit från nyår fram till nu har det hänt mycket i naturen, de tidiga växterna knoppas eller blommar redan.


Olvonhäcken har börjat spira så smått....

Pelargonior i lä strävar på, ska jag beskära dem eller inte?

Och nu börjar en spännande tid med Villa Antika, vårt lilla hus i grannbyn som vi håller på och renoverar. Även storbönderna är klara med sin olivsäsong, nu har projektledare och hantverkare tid att hjälpa oss igen. Under nästa vecka kommer det att läggas in golvklinker i huset. Bilder kommer….. 

 

Var en liten tur till en grannby idag… promenerade omkring … såg detta på en ödetomt..
fallfrukt i form av avokado – ledsamt att ingen tar till vara den fina frukten, ehh eller är det kanske en grönsak?

Tänk om man hade ett avocadoträd, fullt med avokados...vad är kilopriset på avokado i Sverige? Hos oss kostar de just nu 2€ per kg. Här hänger alltså en smärre förmögenhet, trädet var enormt.