Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Min dag idag - min födelsedag

Posted 7 11 16
Dagen har varit strålande skön, började med att brasan helt överraskande var tänd och sprakade vid matplatsen när jag kom upp ur min paulun....maken vet att jag gillar brasa på morgonen... inte för att det behövdes - det var +20 utanför......men han veeeet att jag tycker det är så mysigt, puss o blombukett, morgonpromenad - den längre - bad i havet därefter, inte kallt alls.....simmar i blygrå varma vågor, traskar hem i flip flop...upp genom olivlunden....frukost med nybryggt kaffe, återigen njuter jag av makens omsorger.....han frågar, vart vill du inta din födelsedagslunch...? jag svarar....Låt mig tänka en stund......vet inte riktigt....vi åker mot Finikounda, Methoni och Pylos....vackra kusten, många matställen, stannar där vi känner för, det blev Pylos till slut och en för oss helt ny fiskrestaurang. 

Mysigt...ägaren har tid att slå sig ner en stund och frågar hur jag vill ha min färska tonfisk anrättad, "Lätt" svarar jag......ahaaa säger han "nice and juicy"..... ett leende o en nick till svar - restaurangägaren låter svag äkta grekisk bouzokimusik finnas i bakgrunden....och den grillade tonfisken var verkligen "nice and juicy"...

Vi ser ut över Pylos' vackra husrad, en vackert buktad kustlinje, husrden som sänker sig likt en amfiteater ner mot hamnen där vi sitter.... husraden som man faktiskt ser nu när alla plasttälten som förr fanns längs kajen tagits bort.
Nyplanterade träd längs promenaden - ser ut som mullbärsträd.....


Där....vid de blå parasollerna finns en mycket bra fiskrestaurang

I Pylos är det slut med bilar och plasttält i hamnen, nu finns där endast megaprasoll och promenadväg längs tavernorna, vackert och smakfullt, lugnt och stilla.....inte många turister i sikte - man kan ana att det är mestadels expats som promenerar runt och njuter av det fina vädret, lite gråmulet men +22....