Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Minnet.....

Posted 24 8 15

Vaknar tidigt…..ger mig av på min morgonrunda, soppåsen och mina flip flops i ena handen, en handduk i den andra. Baddräkt, shorts och sköna gåskor på fötterna. Flip flopsen är till för vägen tillbaka då jag är dyngsur efter morgondoppet i havet. 

”Nu måste jag komma ihåg att lägga ifrån mig mina flip flops innan jag slänger soporna i sopcontainern som jag alltid passerar på min morgonrunda, annars är det risk att de också hamnar bland soporna, påminner jag mig själv......"

På de få hundratal meter jag går innan jag kommer fram till soptunnan hinner många saker passera inför mina ögon…..de där fikonen som hängde på en gren över vägen igår och som var näääääästan mogna…..nähä idag hängde de inte kvar, de dög antagligen till någon annan fastän de inte var riktigt mogna….åhhh – vad är det där för fågel?? Vilken vacker fågelsång…..nu skulle man ha Lasse E vid sin sida, han fågelskådaren som var här i våras, han som upprättade en artlista över alla fåglar han såg och hörde……..han hade vetat. Han kom upp i mer än 30 olika fågelvarianter han sett och hört under sitt besök här. Nämen se…..nu blommar den där Bougainvillean igen……den vackert karmosinröda som täcker hela portalen……

Och jaha ja….nu är engelsmännen här i sitt hus igen….fönsterluckorna är öppna….kanske är deras barn som är här….tja vem vet.

Framme vid sopcontainern….klonk….där åkte soporna i ….OCH min ena flip flop!!! Jäsingens, tänk så mycket det hände som distraherade mina tankar på min väg ner mot soptunnan….hann totalt glömma bort att flytta över skorna till andra handen, den med handduken.

Vad göra, slänga i den andra också och köpa nya flip flops ELLER försöka fiska upp skon – det blev det sistnämnda.

Fastän de var lite slitna och fastän skon hamnat nerkilad i botten av containern, och fastän bara en liten bit av skon stack upp under en frigolitlåda för fisk, tog jag det beslutet att försöka få upp skon. Konstaterar snabbt att jag är för kort för att stå på huvudet i containern, risken är att jag inte kommer upp sen, utan fastnar med benen i vädret….men sedär …..så lägligt låg ett långt spö av ”bambu” (spanskt gräs) vid sidan av soptunnan…..tittar mig omkring – ingen människa i sikte som kan undra vad jag fiskar efter i soptunnan…… 

Jag fiskar och fiskar…..anar någon vid sidan - oj vad man kan komma smygande på flip flops…..en person står där och ser frågande på mig…..”dropped my shoe”….säger jag och håller upp min ensamma andra flip flop…..han svarar något på tyska som jag inte begriper….sen går han, undrar om han trodde på min idé att jag ”tappat” skon i sopcontainern – jag struntar i vilket, vid nästa försök fick jag napp.