Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Mystraki

Posted 31 10 13
Av olika anledningar har jag inte haft så mycket tid för bloggen, nu kommer här i alla fall bilder från morgonens utflykt till stenbyn Mystraki, byn ligger ca 20 min bilresa från Villa Olivia.
Mystraki klassificeras av det grekiska kulturministeriet som en traditionell by av historiskt intresse. De flesta av husen är mer än hundra år och byggda av lokal sten, ett mycket vackert hantverk. Vissa har omsorgsfullt restaurerats med traditionella metoder och material.

Mystraki har endast 10-12 fastboende invånare, de flesta är ganska till åren komna, det är en tyst och orörd plats, där den tekniska utvecklingen inte har slagit igenom, men mobiltäckning finns.

Jordbruket har stor betydelse, särskilt odling av oliver för produktion av olivolja. Det finns inga butiker eller barer i Mystraki, man hör bara naturljud i from av vinden, syrsor och enstaka bräkanden från åsna eller get också en och annan hönas kacklande och tuppen gal såklart....och så finns där naturligtvis de vackra gamla stenhusen, här kommer bilderna.....


Gatubild
Blomster i olka typer av behållare....så grekiskt
Blomsterfägring kring vitkalkad husvägg....

Traditionell grind...
Hus med ljugarbänk...
En väldigt vacker kyrka, stor nog att rymma många....Vackert skuggspel på kyrkväggen....

Motljuset ger bilden en speciell stämning, vid den vackra gamla brunnen kan man vila när man traskar omkring i Mystraki by....

Gatsten anno datsumal.....

Ruin för den hågade att bygga vidare på.....

Den vackra utsikten kan bara anas...

Bilen ingår med stor sannolikhet vid en ev försäljning av fastigheten....