Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

November

Posted 24 11 12
De allra flesta vill helt enkelt hoppa över november... Vad ska man med den månaden till....?? undrar många. Jag har alltid tyckt om november, den har liksom varit "min månad" eftersom den är min födelsemånad. 
November börjar lida mot sitt slut och vi kan konstatera att hela november har varit en varm och skön tid här i Messinien, precis som de flesta andra novembrar vi tillbringat här - nu sammanlag fem.

Idag tog vi en riktig långpromenad i vår undersköna natur, perfekt vandringstemperatur med +23, solsken och vindstilla.Carin, som
ännu en gång hoppar över en skånsk november och är här hos oss just nu och Christin, som kommit hit för att få vara med om en grekisk olivskörd och jag tog en heldagstur till Loggá - gott och väl 5 timmar fram och tillbaka, stopp för lunch inkluderat. Den lilla tavernan i Loggá serverade oss en god grekisk sallad.och Kolikithokeftedes (uttala det den som kan) så här ser de i alla fall ut på nära håll och jag kan lova att de smakar gudomligt!För tre hungriga vandrare var detta en väldigt god och passande lunch - alltsammans gick på 11 €, inklusive frasigt bröd och friskt, gott vatten. Rekommenderas!

Vi vandrade genom olivlundar som sjöd av liv, för många är skörden i full gång. Här och där stannade vi till och pratade lite om hur olivskörden går till, bekant för Carin men nytt för Christin. Vi får vänta på skörden av Villa Olivias oljeoliver ännu några veckor, de är inte mogna ännu, det saknas några dagar med regn...

Kalamataoliverna har vi börjat plocka ner lite allteftersom de mognar. Mycket sent detta år  "Det har varit för varmt och torrt" säger greken. Vi fick i alla fall ihop några kilo av de svarta kalamataoliverna häromdagen, trevligt pyssel - både plockningen av oliverna och snittningen efteråt.


En strålande glad Carin i full fart med plockningFör Christin är detta en ny skön upplevelse att addera i minnesbanken.Kalamataoliver i väntan på att snittas och hamna i sitt vattenbad.


Hela tiden har vi sällskap av Ulla - vår gårdskatt - hon är med och kollar så att allt går rätt till, kan en katt vara vackrare?