Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Nu ligger vi i startgroparna…..

Posted 27 11 14


En hel lång radda av fina soliga dagar har vi haft, drygt 20 grader och sol från molnfri himmel i så gott som två veckor. Nu har vädret slagit om vi har haft några dagar med regn. Har vi otur så får vi en del regn även under kommande vecka och det begränsar antalet dagar som blir möjliga för oss att arbeta utomhus. Som planeringen ser ut nu så kommer vi försöka styra det till att det blir olivskörd på måndag, måndag den första december. Helgvädret ser ut att bli någorlunda torrt vilket gör att marken inte är blöt under plockningen, näten håller sig torra och fina och arbetet flyter lättare.


 

De första apelsinblommorna har skådats i ett av apelsinträden och jag har även sett knopp i citronträdets grenar. Det är några få förvirrade blommor som vågat öppna sina knoppar, den riktiga blomningen får vi se först i mars, men icke desto mindre är det ljuvligt att nosa på blommorna - de doftar sååå gott.

Mörkret gör sig påmint även hos oss, man känner för att dra sig inomhus vid 17-tiden och gärna tända en brasa, temperaturen sjunker till ca 10-12 grader ganska snabbt när solen sänker sig bortom bergen i väster.


Till helgen är det första advent och då kommer det lilla helgpynt fram som vi omger oss med, fönsterstjärnan ”på fot” får plats mellan Amaryllislökarna ev kommer en eller annan tomte att få titta fram till julen. Och då pratar vi jul – dvs julveckan, allt annat är fusk.
Saffransbullar ska bakas i helgen, det är tradition att vi sitter tillsammans alla olivskördarna på Peroulias längsta soffa, dvs den 25 m långa sittvänliga muren utanför våra studios. Där i solen njuter vi en stund mitt i skördearbetet av kaffe och saffransbullar. Bullarna är lika obligatoriska som den hemmagjorda pizzan som avslutar skördedagen……jooo lite Ouzo kan det också bli förstås…..Ouzo av den bästa sorten....den man köper i lösvikt i medhavd PET-flaska här i byshoppen, den Ouzon är den allra bästa.....

Sju år….just idag den 27 november 2014 är det sju år sedan vi anlände hit till Messinien, sju år fyllda av upplevelser av olika slag, vi har inte ångrat vår flytt en sekund, allt blev minst lika bra som vi någonsin vågat hoppas på.