Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Nya skor

Posted 10 10 09

….alltså jag tror jag har minst 40 par skor…..jag kastade ändå bort en hel del skor innan vi flyttade hit ner…men många av mina skor och handväskor trodde jag ju inte jag skulle kunna leva utan och att de bara måste följa med – så trodde jag och packade ner väldigt många både skor och handväskor. De flesta av mina handväskor förvaras i ett skåp hela tiden, skorna ligger prydligt instoppade i skoförvaringsfack och hänger fint i klädkammaren.
När vi bodde i Stockholm förvarade jag alltid ett antal par skor på jobbet, jag tyckte inte jag kunde med att visa hur många par jag verkligen hade. I alla fall, jag har fortfarande alldeles för många par skor, ändå kände jag att jag måste ha ett par nya, ni vet ett par av de där skorna, eller kanske rättare sagt tofflorna man har när man springer ut och in ur huset, de där som man bara stoppar in fötterna i och som blir ens favvoskor, om man bara hittar rätt sorts skor/tofflor.
Torsdagens besök i Kalamata fick således något oplanerat innehålla ett besök i skoaffären, nu var nämligen favorittofflorna på väg att fullständigt gå av på mitten, m a o - de var helt utslitna.
Jag hoppade in i en skoaffär, vilken som helst, det finns många i Kalamata, kan verkligen rekommendera ett besök i en skoaffär om ni skulle komma hit nå’n gång, fina väskor har de också. Jag hälsade vänligt på mannen som visade sig vara ägaren av butiken, han var redan upptagen av en annan kund, men han hälsade vänligt tillbaka. Jag hittade snabbt den sortens sko jag sökte, provade några olika modeller och färger, diskuterade lite med maken för att kolla vad han tyckte.
Tydligen uppfattade skobutiksmannen att vi talade svenska för han sa ”Micket bra” och tittade på min fot med den tilltänkta skon redan på plats.
Att någon kan säga några ord på svenska är mycket ovanligt i denna del av Grekland så det fångade genast mitt intresse. Vi hörde oss för hur det kom sig att han kunde lite svenska…”Jo, min syster Sofia är gift med en svensk man sedan 1972, han heter Yyngemar”, berättade skomannen. Sen gick han till telefonen i butiken, slog ett nummer, sa någonting på grekiska och räckte över luren till mig. ”Hej, jag är Sofia” sa rösten i luren.
Skomannen hade helt enkelt ringt upp sin syster och sagt att han hade svenskar i butiken. Sofia lät glad och trevlig och vi ventilerade ditt och datt en liten stund, sen sa hon:
”Idag flyger min make till Sverige, han ska till Göteborg där han kommer ifrån och han ska stanna där i tre veckor. Det vore roligt om ni ville komma och hälsa på oss här i Kalamata när han kommer hem igen, Ingemar tycker det är så roligt att prata med landsmän, det blir inte så ofta här i Grekland".
”Tack, mycket gärna", sa jag.
Vi fick hennes telefonnummer och i början av november när "Yyngemar" är tillbaka i Kalamata igen ska vi ringa dem och bestämma när vi ska ses.
 
Lite som en ”blind date” liksom…spännande eller hur? Till råga på allt prutade skomannen 5€ på skorna.
 
Till sist några vackra bilder från promenaden i Koroni i förra veckan

Vacker båt på besök i gästhamnen....

Dam som njuter av varmt o skönt väder och vacker utsikt