Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Nyduschat!

Posted 2 9 14

Just idag njuter vi av säsongens allra första regn......smattrandet på taket känns ovant..... minns inte vilken månad det regnade senast....förmodligen maj.

Naturen suger i sig de värdefulla dropparna och allt känns rent och fräscht - doften av fuktig jord känns tydligt, fåglarna passar på att bada i de pölar som bildas - de tänker säkert "äntligen"! Stora fördelen som jag ser det är att den värsta brandrisken sjunker avsevärt, vi är hittills förskonade från brand i vårt närområde - små brandhärdar har säkert funnits, men ingen som har orsakat någon större skada. Man ska inte ropa hej - säsongen är inte över än....

Regn blir sällan långvarigt vid denna tiden på året, det blir nån skur eller två, veckan verkas präglas av denna vädertyp, därefter återgår allt till det normala med sol och ca 30 grader varmt. Vi är nu inne på sista veckan av ledighet för grekerna, inte så många har haft råd att turista denna sommar. Man räknar med att ca 50% av dem som normalt brukar åka en kortare eller längre trip har varit tvugna att ställa in planerna denna säsong. Nu hoppas vi på ett gott olivår och fler arbetstillfällen - helt enkelt att Grekland börjar "komma på fötter" igen.