Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Optimist

Posted 6 2 14

Optimist måste man vara, se till att få undan negativa tankar genom att kicka ut dem direkt i porten – låt dem aldrig komma in och få fäste. Lättare sagt än gjort, men den här lille optimisten han fixar det……Jag har svårt för regn - jag tycker mer om snöfall, det är magiskt vackert, men bevare mig väl för när eländet landar.....då ställer det bara till....optimisten ser snön som bästa underlaget för skidåkning.
Februari är inte min favoritmånad, det är den månad som ger mest regn, optimisten ser regnet som en skänk från ovan, grekerna tackar högre makter och säger ”detta behöver vi, det är bra för allt, jorden förses med fukt inför den kommande odlingssäsongen som ligger i startgroparna, grundvattennivån höjs, träden och allt som växer mår bra, naturen tvättas ren…

Och regnat har det gjort…mycket och länge….stunder med uppehåll skyndar man ut och njuter av solens strålar, optimisten vet att där bakom molnen finns faktiskt solen….det är bara att vänta lite tills den tittar fram. Solen står redan så pass högt på himlen att den värmer på riktigt bra, dagar med molnfri himmel vistas men helst i skuggan.  I morgon kommer solen på besök, sedan två regndagar ….sen verkar det som om vi får uppehåll nå’n vecka eller två

Glad blir man också av att läsa att sjukhuset i Kalamata är det första ”gröna” sjukhuset i Grekland. Bl a så kommer man att satsa på solenergi för att alstra el som ska ge uppvärmning till sjukhuset, man räknar med att spara ca 200 000€ årligen i driftskostnad för sjukhuset tack vara detta. Dessutom tänker de placera solcellerna i lagom höjd så att man ska kunna parkera sin bil i skydd för solen med solcellerna som tak, två flugor på smällen – det gillar jag. 

Bild, Eleftheria online

För sjukhuset i Kalamata har man satsat på upprustning och investerat i ny och modern sjukvårdsutrustning i form av bl a datortomografi (MRI) samt annan typ av röntgenutrustning t ex digital mammografi, utrustning för dialys och ultraljud, ny laserutrustning mm mm. Ett flertal olika ombyggnationer ska göras för att förbättra själva sjukhusbyggnaden, nytt call center ska det också bli.

Det känns bra att bo i närheten av ett av Greklands modernaste sjukhus i närheten….nu i nedrustningens tidevarv…..

Det känns optimistiskt!