Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Positiv...någon?

Posted 13 1 09

detta är en svår tid...genom vårt abonnemang på internet kan vi läsa om allehanda elände som pågår runt om i världen, fruktansvärda krig, finanskriser, hus- och lägenhetspriserna sjunker, stora neddragningar på så många arbetsplatser. Det drabbar snart nog varje familj på något sätt, är jag rädd.
Tjugondag Knut, den mysiga julen och det festliga nyårsfirandet är definitivt över. Nu återstår att sopa upp resterna av snörstumpar, julklappspapper och granbarr, att slänga ut tomma Champagneflaskor tillsammans med de lika tomma hummerskalen. Tomtegubbar, julgranskulor och änglaspel ska återgå till sina iden inför nästa säsong då de känns som nya igen.
De som har ett jobb att gå till konstaterar krasst att det är slut med kortveckorna, nu är det tillbaka i selen under vinande piskor fram till påsken som hägrar med lite ny ledighet. Påsken kommer inte förrän i april detta år, det för väl i alla fall DET positiva med sig att temperaturen kan tänkas bli något högre än om den hade infunnit sig något tidigare på året. 
Vädret är dessutom kass vad jag förstår via rapport från nord. Det fina julvädret med ny pudersnö så gott som dagligen har förbytts mot ett småregnigt grådask med blåst och temperaturer kring nollan.  Halkvarningar ges, bilolyckorna är ändå många, både folk och hundar halkar och bryter benen av sig, förkylningar och maginfluensor florerar, ännu mer elände...
Denna vår andra vinter i Grekland har varit kallare och framför allt mycket blåsigare än förra vintern. Så här års ska den första lilla försmaken av sommaren infinna sig här. Dagarna mellan 10-20 januari har ett speciellt namn som jag nu glömt, hjälp mig Edde o Gillan som vet...till råga på allt annat elände verkar det som om de speciella dagarna tänker utebli detta år, i alla fall är de försenade, för idag regnar det och blåser igen.

Vi hade stenhårt räknat med att kunna sitta under eget tak denna jul och kunna se nyheterna och andra TV-program via SVT Europa. Det hade väl kanske gått, men det hade blivit bra kallt och blåsigt utan vare sig dörrar eller fönster i huset och dessutom ganska bulligt, eftersom enda elkällan i vårt hus just nu är de bensindrivna elaggregat som både låter och luktar. Enda sittplatsen hade varit botten på en upp-och-ned-på-vänd plasthink, vi hade väl kunnat turas om att sitta på den i och för sig...
Så här ser Villa Olivia ut just nu, fotot med den blå himlen är taget häromdagen, idag hade himlens bakgrundsfärg varit gråaste grå:

Just nu lägger man äntligen in värmegolven i de två återstående badrummen. Om någon är intresserad av att få mer information om hur det kan gå till att lägga värmegolv i Grekland går det bra att höra av sig via e-mail....

Eftersom det småregnar just nu blir det antagligen ingen klinkers lagd på altanen plan 2, men det spelar ju inte så stor roll i detta läge när det fortfarande återstår så enormt mycket arbete inomhus. Det hade varit av intresse med åtminstone en tidsplan från byggarna för att ge oss ett perspektiv på det återstående arbetet med huset. Vår begäran om en sådan har inte ens bevärdigats med ett svar, kan det bli eländigare...

Jaa, det kan det faktiskt. Jag har efter många års mer eller mindre sporadisk kontakt med en kär barndomsvän fått reda på att hennes lilla barnbarn är mycket sjukt. En hjärntumör har konstaterats på den lille dottersonen. Han ligger just nu på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm och kämpar med sina cellgiftsbehandlingar.
Det är genom sådana besked som man sätter sig ner och undrar vad det är för mening med allt. Vi har ju i alla fall det som är det viktigaste, vi har varann och vi får leva och ha hälsan, åtminstone vad vi vet idag.

Det återstående fotot för denna gång visar alla julkorten som fortfarande står uppradade på spiskransen.Igår sa jag till maken
"-Det är väl dags att plocka ner dem nu, i morgon är det Tjugondag Knut" 
"-Nej, snälla du gör inte det sa han - de påminner mig om alla våra vänner vi har därute"

Jag låter dem stå kvar ett tag till, det är precis som han säger - de påminner om er, våra goda vänner, alla ni som stöttar, uppmuntrar och hör av sig till oss på olika sätt. Vi känner att ni är med oss härnere i denna jobbiga och mycket tidskrävande process, Tack - vi uppskattar det mycket!