Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Premiär

Posted 23 9 12


Premiär 1
Vandringssäsongen har börjat så smått. Fyra galanta och pigga damer gästade oss förra veckan. De hade rest hit ända från Dalarna – bara det är en bedrift. De fick god valuta för sina ansträngningar, de hade så sköna dagar här i Villa Olivia och vi förstod att de var nöjda allihop. Regn på ankomstkvällen visserligen, men därefter kunde vi bjuda på en hel radda av varma, sköna och soliga dagar. Promenader i olivlundarna, vattengympa, lunch på stranden, middag på taverna…utflykt till Hästskobukten och antika Messini mm m....glass gillade de också.

 

Premiär 2 eller ska man säga primör?

Ibland går det hett till här i Villa Olivia, dvs i matlagningen. Ibland känns det som maten smakar eld – då vet man att man lagt i en chili för mycket. Just nu ligger en hel del chili på tork i solen, mer chilifrukter hänger kvar på plantorna för skörd lite senare. Premiär också för Koriandern som just visat sina första gröna små skott i såraden. Chili och Koriander – en mycket lyckad kombo som sätter en asiatisk prägel på både fågel och fisk.

 

 

Premiär 2 - denna rara lilla uppstickare är här igen, alltid lika efterlängtad och uppskattad. Den sticker upp sina rosa kronblad ur just ingenting…tror man…men jag vet att nere i jorden finns en knöl som kan bli stor som en rejäl kålrot…lite plattare i formen….

Premiär 4
-koftan på kvällstid – dagarna är fortfarande sommarvarma, ca 28 dagligen, men de riktigt varma kvällarna är inte längre, dvs så varma så man kan sitta ute i shorts och linne är de inte längre. Nu är det en kofta på och långbyxa….nja kanske inte långbyxor redan, shorts o kofta funkar fint ett tag till.

Premiär 5 - säsongens första gräsklippning utfördes idag av bloggaren, det blev svettigt, här mätte vi upp +29 på eftermiddagen....det var skönt med ett bad i havet efteråt.