Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Pysselsöndag

Posted 8 11 09
Idag var det fint väder till skillnad från igår, då det blåste alldeles förfärligt. Natten var också dramatisk med mycket åska och regn.
 
 
När dessa mörka moln över Koroni skingrats kom solen och det blev väldigt varmt och skönt igen. Som de flesta andra dagar strosade vi omkring bland våra olivträd och justerade lite här, klippte lite där, ryckte lite ogräs…fikade i solen, gjorde det som föll oss in. Då kom jag att tänka på Tonnie – Tonnie Du gav mig inspirationen till det som kom ut av vår pysselsöndag.
 
Är det nå’n som kan fatta vad detta ska bli?

 

 
Det är gjort av detta ”träslag”.
 
 
Just det, det är bambu - bambu finns det gott om här och det är ett alldeles utmärkt material för diverse saker. Att binda upp tomater eller andra högväxande grönsaker i, att göra metspön eller käppar av, att ha som solskydd på taket, ja uppslagen är hur många som helst om man har lite fantasi. I detta fall blev det inget av ovan nämnda, så här blev resultatet
 
 
Nu har våra Bougainvilleor vid garageväggen gott om plats att klättra och växa till sig och det blir enkelt att fästa upp rankorna. Inte kostade det nå’t heller och det gör samma nytta som en spaljé som kostar många euros.
Dessa "bambukäppar" växte utmed den lilla vägen som går ner till stranden, det var bara att ta med sig sågen och kapa några. Lite pyssel att mäta, kapa till och fläta det hela, sen kom den på plats. Lite snett och vint, men sådan är naturen - där finns inte så mänga räta vinklar. Tack Tonnie för idén!
 
Status Ingisarna – inget har hänt sen förra veckan, de två som kommit i krukor har gröna skott, de andra ligger som förut i fönstret – Ingvar är nog ännu lite torrare, när jag tänker efter – liknar mest ett stort grått russin.
 
Jo – en sak till – jag höll ju på att glömma, jag fick en pumpa av en grekisk vän häromdagen, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den. ”Skär den i skivor och stek den i olivolja” sa damen…
Jaja – det kan jag ju göra, då får vi väl äta stekt pumpa dagligen i fjorton dagar, det är ju en stor pumpa. Är det någon som har ett bra recept på vad mer man kan göra?