Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Riktig sommarvärme

Posted 20 5 08

Nu börjar vi ana den riktiga sommarvämen, idag har vi för andra dagen i rad nästan 30 grader varmt. Vi besöker stranden på förmiddagen då solen inte är så brännhet, sedan blir det lunch i skuggan. Idag blev det även dopp på eftermiddagen, det svalkar fortfarande skönt, men vi antar att vattnet börjar närma sig 22-24 grader. Vi längtar lite efter badtermometern vi brukade använda under vårt segelbåtsliv, men i vilken flyttlåda kan den ligga?? Lika bra att vi inte hittar den kanske, den blir väl alldeles förskräckt om vi skulle doppa den i detta vatten, den har väl aldrig mätt upp vattentemperaturer över 20 grader...vi får nog köpa en grekisk.
Det händer saker med huset också, nu arbetas det varje dag och vi ser hela tiden förändringar. Igår och idag har man arbetat med gjutformarna för golvet till plan 2, så här är läget just nu:


Nästan hela golvet på bottenvåningen kommer att vara "igensatt" av hållare för betongen till golvet för plan 2. Undrar hur många ton betong dessa hållare måste kunna "stå pall för "innan den ovanpåliggande betongen härdat och kan hållas på plats av armeringsjärn och egen hållfasthet?
Jag tog ett foto mot Villa Olivia idag från vår hyrbalkong, nu ser man tydligt att det är ett bygge på gång i olivlunden nedanför:

Den riktigt uppmärksamme kan se en liten gubbe stå till höger på det som ska bli golv på plan 2. I nästa steg kommer det att spikas gjutformar för pelarna som ska bära upp taket på plan 2. Nu börjar det likna ett hus, eller hur?
Man har också börjat gräva ett dike för muren som ska bli till altanen på framsidan, den som kom till av ren överraskning därför att nivåskillnaden var högre än vi räknat med:


Vi har lagt ut plankor på marken för att markera altanens form, inte lätt att se på bilden kanske, men altanen kommer att ha en rundad form i ena änden och en 90-graders vinkel i andra änden. Den kommer att gå längs hela husets bredd och ca 8 trappsteg behövs för att leda ner från altanen till pooldäck, man kan se hörnet på planerad pool längst ut till höger i bild, under trädstammen, trappan kommer att bli i direkt anslutning till poolen.
Just nu har vi våra kära vänner från Stockholm här hos oss och det är underbart roligt. För ett par veckor sedan hade vi förmånen att få ha dotter med fästman på besök, dagar vi aldrig glömmer, så kul vi hade. Det känns så härligt att åtminstone några av våra nära och kära vet hur vi bor och hur vi lever.