Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Säsongens sista dopp……?

Posted 14 11 15

Sommaren bara fortsätter och fortsätter känns det som, visst - man vet att det är ”vinter” – men så svårt att ta in. 

Termometern visar på ca 25 varma grader varenda dag och har så gjort sedan jag minns inte när. Även nätterna är varma, ca 18 grader, vilket innebär att havsvattnet behåller sin ovanligt varma temperatur på ca 22-23 plusgrader. Mina morgonpromenader kan alltså fortfarande avslutas med bad i Medelhavet fastän vi nu är i mitten av november. Varje morgon bjuder på komplett stillhet - jag är ensam på stranden, tidigt på morgonen har heller inte minsta lilla svalkande vindpust ännu uppstått, havet ligger spegelblankt…..inga ljud hörs utöver de som uppstår av mina egna simtag….

Många dagar har passerat sedan jag skrev senast, jag har lite svårt att samla ihop mig till en blogg, vill spendera mesta tiden utomhus, men nu blir det äntligen av trots sommaren utanför  mitt fönster.

Först av allt – tack för alla glada, fina och snälla grattishälsningar via FB, Messenger, telefon, "snigelpost" och e-mail - det värmde verkligen och förgyllde min dag.

Det blev en riktigt fin dag som började med ett fång röda rosor - gissa från vem.....?

Det obligatoriska solskenet lockade till en utflykt med tillhörande måltid. Ett av våra favoritställen för uteätande är Gialova, en till synes ganska obetydlig liten plats som man oftast passerar utan att reflektera alls. Ofta har man besökt Pylos och nästa stopp brukar vara Hästskobukten. Om ni har vägarna åt det hållet - stanna till i Gialova, den lilla byn har en atmosfär utöver det vanliga och framför allt många prisvärda matställen. Vi har många gånger genom åren besökt den lilla tavernan Meandros, den gör inte så mycket väsen av sig, belägen längst bort på den lilla gatan med tavernor, caféer och restauranger.

 

Deras sätt att servera fisken Dorado är ljuvlig……färsk grillad fisk med goda tillbehör

 

Makens thairäkor var så försvinnande goda att jag inte ens hann med att fota anrättningen…Som så många gånger förut besökte vi även platsen med den magnifika solnedgången. Det har blivit liksom en tradition att vi besöker denna vackra plats när vännerna är här på sitt höstlov. Denna gång tog vi med en flaska bubbel, vi firade min födelsedag och även att vi hade ett par nykomlingar med oss i gänget, två gästande damer är numera invigda i det vackra på denna smått heliga plats….
Säkert undrar många av er "Och hur går det med oliverna då?"

- Jo tack - det går bra. En hel del kalamataoliver ligger redan och simmar i sin förvaringslag, om ca tre veckor är det dags för olivskörd.  Det ser ut att bli ett år med normalskörd
- vi får helt klart ingen rekordskörd detta år - men vi är väldigt nöjda ändå. Vi kommer att kunna njuta av vårt gröna guld ännu ett år framåt.