Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Sirenerna ljuder!!!

Posted 29 6 10
 
…det är bombanfall…fort, fort ner i skyddsrummen – jag rycks med ner av mamma som håller mig hårt i handen…..jag är ledsen för att min mormor inte hinner med, jag ser min kamrat ligga på gatan och blöda från pannan....”
Den som pratar i min dator just nu berättar om hur det var när staden där han växte upp bombades….ja – det är inte Grekland han pratar om, det är Iran. Han pratar om Saddams bombningar av städerna i Iran.
Dagens sommarpratare heter Babak Najafi och jag har just fått möjlighet att lyssna på hans program via datorn – faktiskt - i år kan jag lyssna på alla Sommarprogrammen i P1 i realtid! Detta är det största som hänt i vår tillvaro sedan Villa Olivia stod inflyttningsklar – VI HA FÅTT BREDBAND!!! Fattar ni??? Hela världen ligger öppen …vi har fått ett nytt liv - nu är det på riktigt - vi är uppkopplade!!!!
 


En massa MBIPS:AR bara rusar in min dator och ger mig möjlighet att lyssna på radion utan avbrott, att köra Skype med kamera med familj och vänner världen över, att sköta Villa Olivias hemsida med vettet i behåll….tidigare gick det så långsamt att jag undrade hur länge till jag skulle stå ut med de långa väntetiderna utan att bli totalt vansinnig.... För att inte prata om att vi nu har ett band som är brett nog för SVT Play….vi kan se TVprogram utöver den enda kanal som sänds via SVT World – vi kan gå in i SVTs arkiv och leta upp program och titta på dem när det passar oss.
 
 
Så vill jag dementera en sak - vår gäst som fick epitetet ”badkruka” i förra bloggen är inte längre någon badkruka. Den fd badkrukan gonar sig dagligen i det just nu lite svala vattnet (bara +22 idag), många gånger ser man bara lite av ryggen + översta delen på snorkeln sticka upp – han gillar att snorkla, speciellt dagar då det inte är så mycket vind då vattnet är alldeles kristallklart, de dagar det blåser rör vinden om i vattnet och det kan bli lite grumligt av sanden som rörs upp från bottnen.
När han inte snorklar ligger han ofta i en vilstol under ett olivträd och läser böcker eller lyssnar på sina bokfiler, ibland betraktar han den lilla myran som klättrar på olivgrenen, han fascineras av den härliga svalkan som trädet ger, han joggar i omgivningarna eller gör en utflykt med bilen till någon av de små byarna i närheten. Detta är lite av "Sunes Sommar" – han heter så fd badkrukan… och därmed var utsagan om badkrukan dementerad.

 
 
Sune är inte här ensam, han har sin fru Åsa med sig. Åsa kom hit med den absoluta uppfattningen att hon inte äter oliver. Jag fnissade lite för mig själv, jag vet ju vilken succé våra oliver har gjort bland alla som smakat dem, men jag tog det också på största allvar. Jag vet att Åsa har en bestämd uppfattning om det mesta här i livet – hon vet vad hon vill och vad hon INTE vill.
Men kan ni tänka er – Åsa smakade på en oliv, yttepyttelite…Åsa åt faktiskt en hel halv oliv, utan att ens spotta och fräsa. Modigt av henne att överhuvudtaget smaka…eller hur??? Den halvt uppätna oliven gav henne nya insikter, det finns faktiskt oliver som går att förtära – dit hör Villa Olivias heminlagda svarta Kalamataoliver, detta har Åsa konstaterat.
                                                
 
Tyvärr är det  avskedsmiddag för Åsa o Sune i kväll, deras sista dag här är i morgon….tidigt på torsdag ger de sig av till Aten för flighten hem…hem till sommaren i Sverige!

Grattis till den härliga sommaren alla svenskar!