Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Snart stundar olivskörden

Posted 5 11 16


Det ser ut att bli en väldigt tidig skörd av oljeoliverna i år och därtill ganska liten, inte är vi så ledsna för det, det kommer antagligen att bli så det räcker och blir över i år också.


Vi är lyckligt lottade även detta år och får ner fyra glada svenskar som vill vara med om evenemanget - mer om själva olivskörden - text och bilder kommer när skörden är avlsutad.

Det är alltid trevligt att få inviga intresserade svenskar i processen kring skörden av oljeoliverna och även allt som har med kalamataoliverna att göra. Inte alla har sådan tur att de får vara med om båda. Men i år ser det ut att kunna inträffa. 

Passar vädret, dvs om det inte blir för varmt, kommer vi även att hinna göra en omgång olivtvål. Olivolja till det får man alltid när de rostfria tankarna ska tömmas och göras rena inför den kommande nya "fångsten". Två tankar av nedan utseende står rena och fina, nu väntar de på att fyllas med årets gröna guld.
Vi hoppas som sagt på lämpligt väder - blir det för varmt blir inte tvålprocessen bra - vi håller tummarna att det inte blir allt för många grader över 20.
Idag är en alldeles perfekt dag, temperatur strax över 20 grader, svag vind från syd och havet håller fortfarande +23 - jag vet - jag simmade idag en lång stund efter min morgonpromenad. Kändes så behagligt - inte alls så där kallt så man ville upp med en gång.

Jag vandrade hem den korta biten till olivlunden med badhanduken svept kring kroppen.