Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Status Villa Antika

Posted 22 2 15
Jag får en hel del undringar..."Hur går det med Villa Antika - händer det nå't?" 
Absolut - det är mycket på gång nu....vi kom just därifrån efter att dörr- och fönstersnickaren har finmätt en sista gång inför tillverkning och montering.Bilden visar snickaren Nicos i full fart med måttstocken. Det kommer att ta lite tid eftersom inga mått är standard och allt är vår egen design, vilket innebär tillverkning för hand. Men
han lovar att det mesta ska vara på plats vid april månads utgång.

Vi hade även möte med muraren som ska se till att muren som ska hålla grindarna mot vägen kommer på plats. Det är arbete som kan pågå utomhus samtidigt som snickaren gör sitt jobb inomhus, mur och grind kommer att vara på plats redan under mars månad.Av bilden ovan kan man få en uppfattning om rymden i huset. Det är ett innertak i trä som går går ända upp i nock med synliga takbjälkar, både luftigt och snyggt och så typiskt för denna del av Grekland. Fönstren har låg bröstning vilket släpper in mycket ljus, nackdelen är att det begränsar möbleringen, men vi tycker det är värt det för att kunna behålla det ursprungliga utseendet på huset.

Dörren man ser mellan de två fönstren på fotot ovan mynnar ut på en av husets två balkonger, på bilden nedan ser man utsikten.
Väderstrecket är ostligt med dragning åt syd, här får man alltså magnifika soluppgångar när solen stiger över Taýgetosbergen.....


Tyvärr lite gråväder idag - vi har ett stormigt regn som just passerar....
men man kan skönja bland molnen att just nu är Taygetos bergstoppar snöklädda, det brukar de vara till nån gång i maj månad. Den högsta toppen kallas "Peak Elias" och den är 2407 m ö h. Det är den högsta punkten i bergskedjan.

Många följer vandringsstigen upp till toppen, ett äventyr för den som är intresserad av en lite tuffare vandring. Maken var där uppe för två år sedan, bra gjort!


Metallnätet som syns på bilden sitter i tomtgränsen och det kommer att döljas av en grön häck mot grannhusen.


Bilden ovan visar utgång från sovdelen till husets andra balkong, en rymlig balkong som är helt omgärdad av 90 cm hög vit mur.

Utsikt från lilla badrumsfönstret... på sommaren blommar grannens "Änglatrumpet" som man kan se delar av t hö i bild - den skänker sin bedövande doft under den varma årstiden.


Dekor badrum

Som sagt just idag har vi regn och häftig storm vilket gör att vi helst stannar inomhus. Igår var det kortärmat som gällde mitt på dagen med 20 varma grader. Det växlar fort - vilken dag som helst har vi full vår.....I veckan som gick blev vinstockarna beskurna inför kommande fruktsäsong. Det är rätta tiden nu förstod vi, så många vingårdar utefter vägen hade finputsas inför lövspricknings-säsongen som strax börjar. När vinbladen är
nyutspruckna och därmed som mest mjälla är det tid att göra dessa läckerheter igen...


Kåldolmar på grekiskt vis - "Dolmades" på färska vinblad...
Vegetarisk fyllning - gott så det förslår....och nyttigt!