Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Taket är på plats!!

Posted 2 8 08


Nu kan höstregnen komma...men det lär väl dröja.
Vi har just kommit in i månaden augusti, den varmaste månaden i det grekiska väderåret, den månad då greken själv har semester och kan njuta av sin ledighet med sol och bad. Augusti har börjat lite försiktigt med bara 33-35 grader på dagarna, ingen större skillnad mot den sista veckan i juli. Vi hoppas det blir "augusti light" i år, förhoppningsvis slipper vi då bränderna som gick så hårt åt landskapet förra sommaren.

Bygget går framåt om än med ytterligare förseningar. Vi bestämde oss för matt finnish på aluminiumet i dörrar och fönster. Det innebar 20 dagars extra leveranstid jämfört med det högblanka alternativet. 1 augusti som var utlovad inflyttningsdag för studiosarna blev plötsligt 25 augusti. Nåväl, vi klagar inte. Just nu bor vi i vänners hus i Stoupa på andra sidan Messinbukten, vi är hundvakter för Liza när hennes matte och husse är i Sverige. Huset är stort och bekvämt och vi kan lära känna nya omgivningar.

Liza tar oss med på långa promenader och hon vet precis vartåt hon brukar gå, det är bara att följa med. Några nya platser har hon också fått lära känna och framför allt en ny lek  "kurregömma..." När vi går promenad sackar den ene av oss efter ett litet slag, hukar sig bakom en sten eller gör sig smal bakom en trädstam. Den som gömt sig kallar på Liza, hon vänder tvärt och springer som en tokig och letar efter den av oss som saknas, medan hon håller på med det gömmer sig den andre, så kan hon hålla på flera gånger, varje gång får hon en liten godsak och beröm för att hon letat upp oss. Det hela tar bara några sekunder, vi går inte långt bort och hon nosar snabbt upp oss. Hon får på detta sätt bra motion och lek samtidigt. När vi kommer hem lagar vi middag och Liza får samtidigt sin kvällsportion hundmat. Katten Kassander brukar också dyka upp vid denna tid på kvällen, då får också han lite uppmärksamhet och mat.


Undrar  om detta kan stå rätt till...jag tycker Villa Olivia lutar....


Tack till Gillan som tog bilden strax innan taket kom på plats!