Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Ullas Ungar

Posted 15 5 10
Sedan en tid tillbaka har vi vetat om var Ulla har gömt sina små, i förrådet under grannhuset. Hon var så finurlig vid sitt val av gömställe, de små ungarna har haft skydd av en gallerdörr med täta maskor för att inte djur som kan skada de små kan ta sig in. Därinne bakom gallerdörren kunde de små leka fritt, tills nu antagligen, skulle tro att de började bli för stora själva för att ta sig in bakom gallret.

I morse var Ulla ovanligt orolig och ville inte komma fram och äta, hon satt på muren vid "Månen" som vi kallar den stora vita klotlampan som pryder hörnstolpen vid muren längs vår infartsväg. Ulla jamade och sprang lite oroligt fram och tillbaka uppe på muren. När vi tittade ner på andra sidan rörde det sig i det höga gräset - där gömde de sig - Ullas Ungar.De är så söta alla fyra, ja fyra ungar har Ulla lyckats föda upp och försvara mot alla de faror som hotar de små liven, inte undra på att hon varit så mager sista tiden, fyra ungar som ska ha di. Vi har ökat på hennes matportioner ganska rejält, vi förstod att hon hade fler än en unge. Ibland har hon inte velat nöja sig med sitt vanliga torrfoder, ibland har hon fortfarande tittat lite frågande på oss när vi gett henne skålen full, hon vill ha mjölk också, mjölk har blivit hennes favoritdryck. Hon känner igen mjölkpaketet och hon reser sig på bakbenen för att komma närmare, mjölken kan inte komma fort nog ner i skålen.Hur ska detta gå....vi vill ju inte ha en hel kattfarm. Nåja - två ungar är visserligen redan borttingade, våra vänner som flyttar hit till Messinien från England i slutet av månaden vill ha två katter vid sitt hus, två honor. Återstår två...nån som är intresserad?


Kan en kattunge bli mycket sötare?


Till slut fick vi tag i två av ungarna, ett par är lite mer kavata än de andra två. Vi placerade dem i en låda som vi bar iväg till garaget. Vi lockade dit mamma Ulla med en matskål, Ulla lockade och pockade på sina små - sprang oroligt fram och tillbaka mellan de två i lådan och de två på andra sidan muren. Till slut hade hon lyckats samla alla fyra inne i lådan.
När vi närmade oss den nya kattbostaden flydde de små ut ur lådan och satte sig under bilen i garaget och stirrade på oss. Nu gäller det att kolla noga under bilen innan den körs ut ur garaget.