Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Vår, vår, vår....

Posted 25 2 17


Olivängarna blommar.....de är ännu inte i sin fagraste bloming....det sker i månaden mars.Dagstemperaturen ligger nu kring 18 varma grader ibland nån grad lägre eller några grader högre. Dessa dagar är perfekta för vandringar - igår var en så'n dag, här bjuder jag på några bilder.
Här får man inte spruta träden med kemiska medel, här bekämpar man olivflugan enbart med ekologiska medel, skylten talar väl sitt tydliga språk - eller hur?


Utsikt mot den lilla byn som vi utgick ifrån. Dagen bjöd inte på den mest kristallklara luften, men vackert ändå - fint att se
havet förenas med den lite mulna himlen.Lite högre upp nu.....

Glad medvandrerska, det var flera branta uppförsbackar och vi fick alla kämpa på tappert... två timmar i denna kuperade natur kräver både vältränade ben och kämparglöd.
Nån som vet namnet på denna praktfulla växt?

Här har himlen klarnat upp och den står så vackert mot de gula växterna - nästan svenska färger.....
Så tacksamt motiv, gott att vila ögonen på.....

Utsikt över terasserade olivmarker bort mot byn Vasilitsi och ännu längre bort är horisonten där havet möter himlen.

Små nyvakna pärlhyacinter och en klarröd vallmo sträcker sig mot solens strålar.....

Vi fick under vandringen lära oss lite om meliss och dess egenskaper, skulle tro att det är en citronmeliss jag nu har i min temugg. Färska fina skott plockades idag under vår morgonvandring. Citronmeliss sägs motverka högt blodtryck och ha en lugnande lugnande inverkan på både mage och oroliga tankar, även bra mot huvudvärk.