Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Våra katter

Posted 7 1 11
Många är ni som ställt oss frågan "Har ni katterna kvar?"  Det svarar vi alltid JA på, katterna är kvar, dvs tre av dem, två av de från början fyra kattungarna har fått ett eget hem. De vårdas numera ömt av ett engelskt par några kilometer härifrån och i gengäld håller de även deras omgivning fri från möss, skorpioner och ormar.

Ulla och hennes två ungar "Lurven" och "Makrill" bor kvar hos oss. Lurven har fått sitt namn för att han är så lurvig och Makrill har fått sitt namn för att hon ser ut som en makrill på sidan - samma teckning, Makrill kallas vardagligen för "Mackan".

Vi har sett till att det inte blir några fler kattungar här vid Villa Olivia på ett tag, eller rättare sagt, veterinären har sett till det. Två honor och en hane hade lätt kunnat förse oss med kattungar i parti och minut, inget önskescenario...det finns redan gott om katter i detta land som ingen rår om. 

De passar noga sin husse varje morgon,  de vet att det är han som kommer med frukosten, tåligt ligger Ulla i husses knä när husse dricker sitt morgonté, hon vet att det inte blir någon frukost förrän han fått sitt té, inte låter hon ungarna komma upp i hans knä heller, inte förrän hon fått sin frukost...då kan de möjligtvis få tillträde, det är som om Ulla vaktar honom så han inte ska sätta igång sitt arbete för dagen utan att hon fått sin frukost.

Jag bjuder här på några bilder på katterna, ni som träffade dem under förra året kan se att de vuxit en delLurven i husses knä - det är alltså efter frukost.....Lurven och Mackan sida vid sida i sovkartongen, mamma Ulla ligger antagligen i vedkorgen bakom
Här ligger de och gonar sig i solstolarna, +18 idag den 8e januari...Ibland ligger Makrill ensam i vedkorgen..ibland ligger de där alla tre...då vet man inte vilken svans som hör till vem...Alla ställen är bra, denna blomkruka - eller vad det är - har försetts med husses gamla trasiga T-shirts i botten, då blir den mjuk och fin att sitta i....Katter - dessa solälskande små djur....vete 17 om inte våra katter mest liknar hundar...vart man än befinner sig i trädgården, nog har man en katt bredvid sig, på behörigt avstånd, liksom avvaktande, vart tänker hon ta vägen nu....tänker de köra fram den där stora tingesten på fyra hjul som tar matte eller husse med sig härifrån....? Troget väntar de på stenmuren tills vi kommer tillbaka, alltid lika glada möter de oss vid hemkomsten, alla tre kommer springande emot oss med svansen i vädret....

- Är det mat snart? är deras gemensamma undran....