Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Våren är inte här heller…

Posted 16 3 13

…..alltså den riktiga våren, den som i Sverige närmast brukar kallas försommar.
Ett lågtryck har passerat och vi har nu de kraftiga nordvästvindarna som ofta kommer i lågtryckets efterdyningar. Igår fick vi ett par välbehövliga regnskurar, det var ganska torrt efter en tid utan regn.

syns det att det glittrar av vatten i olivträden i morgonsolen?

Eftersom det blåste en kraftig sydvind igår så har vi tryck på vattnet in i messinska viken, jag läste i en grekisk nättidning att en del hus i Koroni har haft problem med vatten som gått ända upp till husen, det gällde framförallt området kring Artaki beach i Koroni, på vår strand såg det ut så här på morgonen idag:


Vattnet kan kasta sig långt upp på stranden, ibland får man parera vågorna och skynda sig ända upp dit där stranden övergår i vanlig mark för att inte blöta ner skorna.
svart, mystisk båt i motljus....

Snart, snart kan Costas sjösätta sin båt som han vinterförvarat under det stora olivträdet vid stranden

Varje år måste jag peta ner frön i krukor, det går inte att låta bli. Jag har börjat lite smått, ärtskotten är nu så pass stora att de snart klarar sig ute i jordbädden vid muren

 

 

 

Basilikan får allt vänta i sina krukor ett tag till.

 

   

Än en gång gör jag ett försök med fördigköpta salladsplantor. Den grekiska salladssorten ”Marouli” är väl närmast att likna vid det vi kallar "Romansallad". Vi får se om det blir tillräckligt varmt snart så att de börjar växa till sig och bli stora fina salladsplantor, än så länge är de så små, så små.

Jag planterar några plantor varje vår, jag tror inte jag fått fram fina salladshuvuden nå’n gång…. men varje vår tänds hoppet på nytt, i år peppar peppar…
Marouli är grunden en äkta grekisk sallad….sugen någon?F ö kan jag berätta att piren i Koroni har fått tillbaka sina elva lyktstolpar som stormen förstörde en stormig decembernatt för några år sedan. Jag har bara sett lyktorna på håll ännu, så jag vet inte om de är lika fina som de gamla snirkliga gjutjärnsstolparna som stod längs piren tidigare. I alla fall är det ju väldigt roligt för koroniborna att de får tillbaka sina lyktstolpar till karnevalsdagen i morgon.

I kväll får vi förmodligen se fyrverkeriet i Koroni, om inte blåsten föser iväg allt himmlaglitter så det hamnar i Stoupa.