Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Vårt nya tältliv

Posted 28 6 08
  Vad gör man….? Solen är brännhet, ännu ingen chans att få ”tak över huvudet” i huset, var ska vi förvara våra få prylar som vi använder dagligdags, saknar en skyddad vrå…hur löser vi det?? Jo, vi skaffar ett tält!! Sagt och gjort, på bilden ovan ser du vår nya hemvist när vi är på tomten, det lilla lusthuset av markisväv ger oss det vi behöver, solskydd, förvaring och aningen känsla av hus.  

Även på stranden har vi ett litet tält, mest för förvaring av de attiraljer vi behöver när vi är på stranden för vila och bad, solstolar, strandmadrasser – ja ni vet allt man brukar släpa med sig från och till, det låter vi helt enkelt ligga kvar i vårt tält på stranden. Det har vi lärt oss av greken, de bofasta som vistas en stund nästan varje dag vid vattnet, sätter upp ett enkelt tält, typ partytält, de som inte är så lata bygger sig ett mer eller mindre avancerat ”hus” av bambu med tak av palmblad, det exemplet följer vi kanske nästa år. Där surrar man fast allehanda tillbehör för strandlivet, framförallt alla de uppblåsbara saker som barnen brukar leka med. Man kan se både fastsurrade krokodiler, bläckfiskar, div flytetyg och badmadrasser i olika former och färger.Rapport från byggfronten:


Murarna är klara med ytter- och innerväggar, just nu händer inte så mycket, byggledarna + byggarbasen är på semester, den som hade tid med det ändå…..
Bilden tagen i ena studion, man ser toa/duschrum till höger i bild, fönstret där matbordet kommer att stå och terassdörren ut till den lilla verandan där man kan sitta och bara njuta av de vackra olivträden, läsa, ta en drink eller äta frukost. Uteplatser till studios kommer att finnas ungefär där vårt tält står just nu, där har man en bedårande utsikt över havet och Koroni. Där kan man grilla sin middag om man vill eller bara ta en isig kvällsdrink efter att man ätit sin middag i byn eller i Koroni.

Plan två står still, vi väntar fortfarande på att elledningen ska flyttas, förberedelser är gjorda så långt som att stolpe är uppsatt med tillhörande öglor för att kunna fästa stagen för stolpen. Det som återstår är flytten av själva luftledningen. Gjutformarna för plan två står klara och väntar på betongbilen som ska förse dem med betong. När det är gjort kommer taket att byggas och väggar att muras.


Avslutar nu med en vacker sommarbild som jag tog i Sverige vid mitt besök i förra veckan, Sverige vid midsommartid, inte mycket som slår det.


Tack för en underbar kväll i Johannesdal!