Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Välkommen - Villa Olivias gästbloggare Sune D.

Posted 6 6 12
....som jag berättat om både en och två gånger i denna blogg, "Sunes sommar, del 1"  och "Sunes sommar, del 2"

Här följer "Sunes sommar, del 3"
Nedan lilla berättelse är Sunes egna ord och upplevelser kring projekt "Peak Elias", makens och Sunes stora gemensamma projekt. De började planera för det hela redan år 2010, planeringen fortsatte förra året vid Sune och Åsas besök här hos oss med ett första besök i närheten av där uppstigningen börjar på 1500 möh, OCH detta år 2012 var de helt inställda på att nå målet, Profeten Elias, hägsta toppen i Taýgetosbergen, 2407 möh.

Varsågoda, här är Sunes egen berättelse:

Tidig morgon onsdag 6 juni (Sveriges nationaldag) 2012. Ryggsäckarna packade med bl a kompletterande kläder, vandringskängor och energy food, allt klart för avfärd.


09.00 Vi väntar besked från hyrbilsfirman om vår förbokade jeep 4WD skulle vara klara för leverans.
10.00 Besked kommer, ingen jeep finns att få.

Vi överväger att ändå försöka ta oss upp så långt det går mot bergsstationen med den vanliga hyrbilen.

 

10.05 I samma ögonblick får Kurt kontakt med den lokala bergsklättringsorganisationen, EOS i Sparta, som lämnar beskedet att det inte går att nå Profitis Ilias Peak PÅ GRUND AV SNÖ!!
Här har varit den kallaste vintern och våren i mannaminne och det ligger tydligen massor av snö kvar på de klättringsbara nord- och östsidorna av Mt Taygetus.
EOS tror inte på klättring förrän om ca 4 veckor, SUCK?


Vilken lättnad!

Bilden visar den ännu, hittills, oövervinneliga Profitis Ilias Peak.


Foto: Sune D.

Men skam den som ger sig!!
(Slut på Sunes berättelse.)

Min egen kommentar:
"Vilken lättnad" tror inte jag var det herrarna kände idag på förmiddagen, snarare "vilken besvikelse" - de var verkligen taggade båda två och hade förberett sig mentalt under de snart två veckor Åsa och Sune har gästat oss. Många och långa har stunderna för planering varit och det var verkligen noga övervägt om de skulle drista sig till att försöka ta sig upp på Mt Elias topp, trots både hälsporre, diskbråck och ömmande fotled.

Jag måste säga att jag är full av beundran inför herrarnas målmedvetenhet. Det blir spännande att följa detta äventyr. Håll koll på bloggen, förr eller senare kommer ni att kunna läsa om "Sunes sommar, del 4"


Åsa och jag låg mesta delen av dagen i varsin solstol på stranden i Kalamata - vi åtog oss bestyren kring årets service av Mme Citroën, dvs inlämnande och hämtande av bilen hos serviceverksta'n i Asprochoma. Medan bilen servades solade vi oss och tog oss ett dopp i den allra innersta delen i Messinska bukten.

Vi blev lite smått snopna när vi fick meddelandet: "Projekt Elias lagts på is på grund av snö...."