Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Vandring i bergen ovan Petalidi

Posted 24 3 13

En soluppgång som denna förebådar en vacker dag

Och en vacker dag blev det, en dag som gjord för en lite längre vandring. Denna lördag var vi ett internationellt gäng bestående av vandrare från Sverige, Litauen, England, Grekland, Danmark och Holland i den höglänta terrängen väster om Petalidi.

Utgångspunkten var kyrkan i Aghia Sothira, man kan förstå att det inte är många invåndare i den lilla byn, deras kyrkogård var mycket liten. Från Ag Sothira tog vi oss vidare till den övergivna byn Peran, vidare till ”the Frankish Castle” och på nervägen passerade vi byarna Kastania och Polistari.

Vi tillryggalade 11 km, en väldigt spektakulär vandring i helt perfekt väder, klart och därmed mycket god sikt, lite svalkande vindar och jag kan säga att det behövdes, det var ganska mycket uppförsbacke, å andra sidan var det ju ungefär lika mycket nerförsbacke.

Häng med! Här publiceras några bilder som visar vilken fantastisk dag vi hade:

man känner sig liten jämfört med detta mastodontträd, troligen ett Eucalyptusträd.ett par av husen i den gamla övergivna stenbyn, blomsterprakten står just nu i sitt allra vackraste flor...


här kan man se att vi vandrade på ganska hög höjd, bilden visar messinska buktens allra innersta bågformade strand, den vita staden man ser mot Taygetsobergen i bakgrunden är Kalamata.


högt, högt upp...ihärdiga vandrare gnetar på...
bland vilande vingårdar i vallmoskrud...och fikonträd som nu ligger i startgroparna att få utveckla sina vackra, stora blad och så småningom visa fram alla de små fikonämnena


Stora arealer i gårdagens vandringsområde används till att odla fikon, träden står ännu naket vackra mot den i övrigt så färgrika naturen, inom kort har fikonträden slagit ut sina stora, gröna fikonlöv.Fikonträdens gråsvarta grenar mot den klarblå himlen...Ett litet kapell passerades, kyrkklockan upphängd så vackert i trädet...
himmelsblå "vinca" i tjusig kontrast mot sandfärgad stenmur...Målet för dagen "The ruin of the Frankish castle"

Väl uppe vid ruinen tog vi "kaffe med rast"Pausande vandrare med vacker utsikt.inte en chans att jag kan gå förbi en så vacker bild utan att ta med mig den i kameran
spänstiga vandrare med minnesbilder som dessa adderade i minnesbankenEn helt perfekt dag! Kvällen gick i vilans tecken för min del, mina vänner var på tavernan i grannbyn och träffade på vandringskamrater från tidigare på dagen, här är inte svårt att knyta nya bekantskaper.

Maken blev inspirerad och återupptog sin rutin med morgonpromenad denna morgon. Till och med katten Ulla blev inspirerad och spankulerade med hela morgonrundan ner via stranden och tillbaka upp till huset. Konstateras kan att maken har bättre kondition än katten, Ulla drack en hel mugg vatten när hon kom upp och somnade därefter på sin favoritstol under olivträdet. Maken tog itu med dagens sysslor, ingen vila där inte.