Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Varmt, varmt, varmt

Posted 12 7 12
 

Här har vi värmebölja - det är alltså vi som lagt beslag på solen. Det är precis som det brukar vara här i Messinien – juli månad är het. Bilden ovan visar hur bråttom vissa har till stranden på morgonen.

Många av oss lever nu riktigt grekliv, dvs vi går upp tidiga morgnar och tar vara på den lite svalare morgonen, lite längre frampå dagen tar vi siesta och vilar några timmar.  Därmed orkar man vara vaken de ljuva kvällarna och njuta av varma nätter, vi är just nu mitt uppe i det pärlband av tropiska nätter.......

I Koroni kan man t ex gå på konstutställning som öppnar kl 21.30 och den 22 juli kan man gå på kvällskonsert kl 22 och lyssna på Koroni Chamber Music, det är Leo Winland och gänget som än en gång skänker oss skön nattmusik, det är nu för sjätteåreti rad.

Kan man av någon anledning inte vara med nu i juli bjuds nya tillfällen i augusti, den 8e, 10e och 12e bjuds det ny ljuv musik från Leo och hans cello och även från andra deltagande musiker och deras instrument. Biljetter kan köpas för alla tillfällena i Koroni, "Aldebaran shop".


Är man riktigt piggelin kan man fortsätta njuta av nattemperaturerna på egen altan eller på någon av alla tevernorna som finns i Koroni med omgivningar.

Det är inte bara Leo som skänker oss musik, även cikadorna spelar för fullt, läste att de kan under speciella omständigheter frambringa ljud i så höga tal som 120db ”Då måste man ha hörselskydd” upplyste skyddsombudet. Ja, faktum är att det ibland är väldigt skönt att vistas inomhus med igenbommade dörrar och fönster dagtid, inte bara av värmeskäl…. 


Cikador är det gott om just nu....

Vi badar och vi badar, vattnet är nu rejält uppvärmt och man kan vistas i vattnet länge, länge. Det är populärt att ligga och snorkla en bit ut på revet....


Många badar med hatt på huvudet, speciellt grekerna och det är ju inte så konstigt….de tillbringar ibland väldigt lång tid i vattnet. De går minsann inte bara till stranden för att doppa sig i havet – de umgås i vattnet och dryftar stort som smått. Det grekerna eftersöker är en ordentlig avkylning av kroppen, gärna både morgon och/eller kväll. Då är det viktigaste badattiraljen för att undvika solsting just en hatt.

Det ser så lustigt ut på håll…en massa hattar som guppar upp och ner i vågorna, de går ut i vattnet tills de har vatten till axlarna…så står de där….pratar och skrattar och blir svalare och svalare…


Här är också ett sätt att ta sig fram i värmeböljetider, den kajakande damen mötte vi igår då vi gjorde en utflykt till vackra Kitries här rakt över bukten.


Kitries - en av mina favoritbyar - en liten fiskeby vid havet
Slutar med en vacker bild på vatten - fotat med kameran rakt ner mot vårt kristallklara vatten...