Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Veterinär en söndag.....

Posted 21 9 14


Huskatten Ulla har betett sig lite underligt senaste tiden, haft konstiga muskelryckningar i ryggen och verkat irriterad över något som vi inte riktigt kunde komma underfund med vad det kunde vara. Husse som är mer kattansvarig än jag undersökte katten lite närmre och upptäckte små sår på Ullas rygg och tänkte då "arga katter får rivet skinn" och "det läker antagligen snart".
Vi har förstått av de nattliga kattslagsmål vi hört här omkring huset att det är andra katter är våra tre som gör anspråk på vår olivlund och gärna skulle vilja ha det som sitt eget revir, det sprider sig väl också att det serveras en och annan godbit i form av en skink- eller ostbit här kring Villa Olivia.....utöver det vanliga torrfodret för katt som de får dagligen av oss.
Vi avvaktade några dagar ytterligare, men såren ville inte riktigt läka, Ulla slickade ofta sina sår och verkade sköta om dem på bästa sätt, men ändå.....de verkade fortfarande irritera henne.

Så igår så verkade det värre än någonsin, hon verkligen tittade argt på sin rygg och hon var ännu mer irriterad och verkade liksom springa ifrån något obehagligt, tittandes sig bakåt över ryggen. Det var då vi började misstänka att hon kanske hade ont. Då var gränsen nådd!
Vi hade vid ett tidigare tillfälle fått tips om en bra engelsktalande veterinär här i grannbyn "Mr Sardelli" - en telefonsignal till honom under gårdagen gav det positiva beskedet att han skulle komma och titta till våran Ulla i morgon, dvs idag (söndag).
Va??? skulle veterniären verkligen kunna tänka sig att göra ett hembesök för att titta till en katt en söndagsmorgon?? "Ring mig klockan 9 i morgon", sa han.

Kostar antagligen en förmögenhet, tänkte vi, men det hindrade oss absolut inte, vi tackade naturligtvis ja till ett besök.

Våra katter fick som vanligt sin frukost vid 8-tiden och direkt efter det togs Ulla omhand av husse som stängde in henne i tvättstugan. Ulla jamade ynkligt, hon undrade säkert vart alla väggar kommit ifrån - hon är ju en frigående katt som aldrig kommer inomhus, hon är inte van vid en så begränsad tillvaro som en tvättstuga är. Vi turades om att stanna hos henne en stund, och tro det eller ej efter ett litet tag somnade hon lugnt i kattlådan som vi ställt i till henne.

Två minuter över 9 ringde husse till Mr Sardelli, "Jag kommer om 5 minuter" sa han. Och kl 9.15 var han här. Jag avlägsnade mig och husse och Mr Sardelli tog hand om Ulla i tvättstugan.
Det visade sig att Ulla troligen fått en allergisk reaktion, förmodligen från fästing. Vi behandlar ju såklart alla tre katterna med "Frontline" som är medel mot fästing och annan ohyra som gärna sätter sig på katter, men ändå tycks en usling lyckats drabba Ulla.
Av Mr Sardelli fick Ulla en spruta med långtidsverkande fästingmedel samt antibiotika. "Nu kommer hon säkert att repa sig och besvären försvinner" sa Mr Sardelli, "avvakta några dagar och blir hon inte bättre får ni höra av er igen".

Tack, tack - så vänligt av er att ta er tid att komma hem till oss en söndagsmorgon för att se till vår katt, vad kan nu detta kalas kosta?

"20€", sa Mr Sardelli.

Jojo, det var väl själva besöket, själva bilresan liksom, tänkte vi.... men arvode plus medicinsprutan då? Näädå - det var det hela, 20€ vill Mr Sardelli ha.

Ni undrar kanske hur Ulla reagerade när hon släpptes ut ur sitt fängelse efter att ha blivit både fasthållen och stucken i. Helt lugnt....hon satte sig på trappan utanför tvättstugan, slickade sig lite i pälsen där Mr Sardelli stuckit henne, sen gick hon och drack vatten en lång stund....just nu ligger hon och sover på en av de gamla grekstolarna här i olivlunden.Men gissa om vi tänker ha koll på henne de närmsta dagarna.