Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Vilken överraskning!

Posted 10 2 15


Denna mycket kyliga dag i februari….säkert bland de kallaste sedan vi kom hit 2007 hände något som gjorde att jag blev alldeles varm inombords.
 

Jag hade bestämt mig för att ta mig en tur till Koroni för att se om vårt postfack innehöll någon post till oss. Jag väntade nämligen på ett litet paket med ett par handgjorda smycken som jag visste skulle komma vilken dag som helst. Joodå – där låg det lilla paketet som jag väntade på.  

För er som inte känner till den fina bloggen ”Anitas Kreta” vill jag slå ett slag för den. Anita är gift med en grek och bor sedan många år i Chania på Kreta. Hon har en liten turist- och souvenirshop där och tillsammans med maken arbetar hon hårt för att få sin vardag att gå ihop. Här är länk till Anitas hemsida där man också kan köpa hennes handgjorda smycken via web-shopen: 

http://www.anitaskreta.blogspot.gr/p/om-mig.html

För en tid sedan skickade jag efter ett par armband som föll mig i smaken, speciellt detta… så lättburet till vilka färger som helst.

Jag kan rekommendera att titta in på Anitas hemsida inför smyckandet av sommarbruna armar på den årstid som stundar i fjärran. 

Det var inte precis någon överraskning att paketet låg i postfacket, jag visste att det borde kommit fram vid det här laget. Överraskningen kom just när jag skulle lämna postkontoret och gå ut genom dörren, då hör jag någon som säger ”Miss Rennoo??”  jag vänder mig om - det skulle ju kunna vara mig postmannen kallar på, mitt efternamn låter ju misstänkt likt ”Rennoo”, han vinkar till mig och säger ”Perimänne ligo” och som tur är så vet jag att det betyder ”vänta lite”…så jag väntar.

Postmannen återvänder från de inre regionerna av postkontoret och lämnar över en lång rulle till mig som jag ser är avsänd från Sverige….jag blir så fundersam…..jag känner ju väl till företaget som står angivet på förslutningstejpen ”Klässbol” men inte har väl jag skickat efter något därifrån, visserligen kan jag glömma att jag gör olika saker och jag kan förlägga en eller annan pryl, men skickar jag efter något då håller jag banne mig reda på det.

Under hela hemvägen funderar jag på vad rullen kan innehålla…..inte fyller varken maken eller jag år heller…. och inte är det någon annan bemärkelsedag och julen är ju över för längesedan - nyfikenheten ökar ju närmre hemmet jag kommer…. vad kan det vara i rullen?

Jag hann knappt få av mig ytterkläderna innan jag försiktigt öppnade det väl inslagna paketet…. döm om min förvåning – innehållet var en utsökt vacker, sandfärgad linnelöpare från Klässbols Linneväveri i Värmland – Kunglig Hovleverantör minsann, det är ju Klässbols väveri som fått den stora äran att leverera bl a nobelduken.
Men hur och varför….myror i skallen….inget meddelande.....jo det fanns visst en följesedel med….mycket riktigt där är vår adress angiven som mottagare….. men vem kan avsändaren vara?….Maud från Mariestad….. nämen åhhhh….Maud och Thomas, detta genomtrevliga par som gästade oss i höstas…....vad ska man säga? Saknar ord för en så omtänksam handling….eventuellt trivdes de här hos oss också - vi hade flera trevliga tillfällen tillsammans under den vecka de gästade oss.

Vi hoppas på att få se er här igen när det passar framöver så vi får tillfälle att tacka er personligen för denna fina gåva. Så passande till de naturfärger vi ofta omger oss med här i Villa Olivia....


 

Stort tack till Maud och Thomas från Mariestad för den otroligt fina linneduken.