Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Vykort från Villa Olivia

Posted 30 3 17
Här kommer några bilder för att delge dig hur här är just nu - mycket behagliga temperaturer på ca +18 varje dag. Regn har inte besvärat oss på ett tag - förutom en pytteskur igår kväll, krukorna måste vattnas med andra ord....
Blåregnet är som vackrast nu - doftar himmelskt - som Luktärt ungefär....

När vi ändå är inne på blått....Ett vackert blått ogräs som jag inte kan förmå mig att rensa bort....Fikonträdets blad är fräscht ljusgröna men ännu inte utslagna till sin fulla storlek....Den ynka lilla fikonfruktknoppen ska utvecklas till ett stort, blåsvart, saftigt och sött fikon - beräknad leverans sent i augusti/september.
Citrusträden har stora svällande knoppar, detta är knopparna på vårt Limeträd - planterat förra våren, det blir spännande att följa trädet detta år för att se om det blir några limefrukter. Citron- apelsin och grapefruktträden ser ut att komma med mycket blom detta år - nu hoppas vi bara på att bina gör sitt jobb så har vi gott om citrus inför nästa vinter.Vinstockarna har fullt utvecklade blad - det ser ut att kunna serveras grekiska dolmades här i påsk.


Vacker vy (tycker jag) - olivträd med en matta av "African Daisy" - vet inte det svenska namnet, citronträdet till vänster har enstaka citroner kvar och de nya skotten kommer med många nya knoppar. Om ca 10 månader ska de ha utvecklasts till nya citroner.
Det märks på huskatten Ulla att hon börjar bli till åren - inte lika vig längre, hon går långsammare och sover mer, här har hon tagit siesta under solstolen. Vi skulle tro att hon är ca 12 år gammal, alltså människoår - undrar om ett kattår är samma som ett hundår, dvs ett människoår är sju hundår, i så fall är hon 84 år - dags för pension Ulla! Hennes husse som gör allt för att denna lilla dam ska må bra har börjat med specialfoder för äldre katter - det är väl en fin pensionering för en katt?Som tur är har vi nu så pass varmt väder att kvällsbrasan känns onödig, tur är väl det, inte många vedpinnar kvar nu i vedförrådet under trappan efter vinterkylans idoga eldande.