Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Peloponnesos 

 

Den 27 april 2007 reste vi till Peloponnesos i Grekland för att se några tomter för ev husbyggnation. Målet var Koroni som ligger 4 mil söder om Kalamata, längst ut på en udde på Messiniens ostkust.

 

Vi hade stämt träff med en mäklare som bygger hus i området. Han visade oss några tomter, alla var väldigt fina med havsutsikt och vackra olivträd. Tomten som senare blev "vår olivlund i Peroulia" skilde sig från de övriga tomterna genom sin närhet till en härlig sandstrand, det blev det avgörande i vårt val. Att kunna vistas ute bland olivträden på tomten och höra ljudet av havet i bakgrunden, vad mer kan man drömma om? Ljuvligt havsbad endast 5 minuter från vårt hus - vi hade hittat vårt paradis - nu fanns det ingen återvändo.

 

Vid midsommar samma år fanns köpekontrakt och tomtkarta i vår hand. Det föregicks såklart av en hel del grekisk byråkrati, men snart var vi registrerade ägare till en 4 300 kvadratmeter stor olivodling. Tomten sluttar svagt ner mot Medelhavet och är fylld med 146 olivträd , alla i produktiv ålder.  Olivträden ger oss både lite sysselsättning och massor av hälsosam olivolja, att sitta och bara lapa sol var aldrig avsikten med vår flytt. Vi ville ge os själva ett nytt liv - komma bort från storstadens stress och jäkt!

 

Tomten är belägen 8 km norr om Koroni vid Messinabuktens östra strand,  vattnet här är bland de renaste kring Medelhavet, mycket beroende på att det inte finns några fabriker i närheten och därmed inga utsläpp. Vattnet är kristallklart och havsbotten ren och fast.

I februari 2008 började det hända saker i olivlunden, en måndag kom en grävskopa och grävde upp ett hål, 12x15x1,20 - den allra första början till Villa Olivia. Fastän inte bygglovet var klart påbörjades grävningen, men ingen betong ännu eftersom man ville förvissa sig om att alla ritningar skulle var godkända innan.

Läs mer om bygget under rubriken "OM" klicka sedan på "Villa Olivia byggs"