Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 Flygbild

Många säger att Koroni tillhör de mest pittoreska ställena i Grekland, det är ingen överdrift tycker vi. Den lilla staden klättrar upp mot den venetianska borgen som vakat över staden i många hundra år. Den kallas i folkmun för Messeniens ena öga, det andra är borgen i Methoni som är ungefär jämngammal och ligger på Messinahalvöns västkust. Båda borgarna är tillgängliga för allmänheten och intressanta att utforska.

http://youtu.be/IuNf3z5T-zY     klistra in länken i Din webbläsare - vips så kan Du se en liten filmsnutt om vackra Koroni
 

 

 

Utsikt

Utsikt mot Koroni från piren

De små gränderna i Koroni lockar till att strosa omkring i, under turistsäsongen blommar staden upp och många små butiker öppnar sina dörrar. Koroni är en populär stad för konstnärer och hantverkare av allehanda slag och man hittar många av deras vackra saker i de små butikerna.
 

 


ButikFärgglad gränd

 

Gränd i Koroni

 

 

Utsikt från klostret

Högst upp i Koroni finner man det gamla nunneklostet med sitt lilla kapell där man kan gå in och känna atmosfären och lugnet. Hos nunnorna finns också en liten presentbutik där man kan köpa allehanda traditionellt grekiskt hantverk, ikonerna de säljer är underbara. Från klostret har man en makalös utsikt över Zaga- och Memí Beach söder om staden.

Många är de som tyckt att klosterområdet i Koroni är bland de vackraste och mest rofyllda platser de bevistat...varsågod här är några bilder

 

 

 

 vacker klosterträdgård att ströva i...

 

 utsikt....

 

 utsikt över klosterområdet

 

Som i de flesta grekiska kuststäder är strandpromenaden fylld av caféer, barer och tavernor. Du finner fiskrestauranger liksom andra traditionella grekiska och italienska matställen.
Ett tips är att beställa in en "pikilia" - ett smakprov på de olika rätterna som serveras på stället. Speciellt trevligt är detta under lunchtid, en alldeles lagom portion. Allt serveras på ett fat, antingen man beställer för två, tre, eller fyra personer - man får varsin gaffel..... det är populärt att ta en liten ouzo, lite lokalt vin eller ett glas öl till pikilian.

 

I staden finns även, banker, postkontor och flera internetcaféer - man beställer en kaffe eller en frappe, det är minikostnaden.

Det är lätt att ta sig till stranden från Koroni, man kan promenera till Zaga Beach som ligger närmast - här finns solstolar med parasoll att hyra och badvattnet är kristallklart och sanden är av den art som utmärker Grekland.