Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Vounaria, en av våra pittoreska små grannbyar dit man lämpligtvis ger sig av till fots i sköna vandringsskor, ledig klädsel och försedd med ryggsäck. Själva byn ligger bortom kullen på bilden. Det tarca 30 minuter att gå dit och man kan njuta av utsikten under tiden. Man kan ta sig ända upp på kullen och sitta ner vid kapellet, där kan man vila sina ben en liten stund innan man vänder åter till Villa Olivia eller tar sig ett bad på Peroulia-stranden som man passerar på hemvägen. Man finner även ett par traditionella caféer om man väljer att gå mot själva bykärnan i Vounaria. Badkläderna finns så klart med i ryggsäcken - liksom vattenflaskan.

 

Koroni, om vår otroligt charmiga och turistiska lilla stad Koroni skulle jag kunna skriva spaltmeter, men jag tänker inte göra det, Koroni är bäst att upptäcka på egen hand...eller på egen fot, kanske man skulle kunna säga....

Under turistsäsongen är det lämpligt att vandra in till Koroni, att hitta en parkering för bilen kan ta längre tid än vad det tar att gå dit från Villa Olivia. Turisterna anländer i horder till den lilla staden under sommarsäsongen. Höst och vår är betydligt lugnare.

Det är en mycket trevlig vandring att ta sig till Koroni och tillbaka från Villa Olivia. Vandringen går längs havet eller högt uppe på kullarna Du ser på bilden ovan. Räkna med två timmar enkel väg att ta sig till Koroni till fots.
Även på den utflykten kan man stoppa badkläderna i ryggsäcken, om man blir svettig av vandringen erbjuder Koroni flera vackra stränder att besöka och svalka sig på. En pikilia på cafenéot ska man heller inte missa, Takis' mor lagar mycket bra mat.

Charakopió - vår närmsta och högst levande by - finner Du på 5 minuters bilavstånd eller genom att fotvandra ca 30 minuter. Här finns vår närmsta Super Market, där kan Du shoppa för Din vistelse här - där finns det mesta. Där finns också läkarstation och apotek, postutlämningsställe, bagierier, frisörer, barberare och hantverkare av alla de slg - byn lever året om och det är vi väldigt glada för. Vi har allt vi behöver på bekvämt avstånd.

 


 

På söndagarna är det marknad i byn, det är trevligt att besöka den och samtidigt för man en skön vandring genom olivlundarna. På marknaden kan man förse sig med allehanda grönsaker och samtidigt ta en kaffe eller en öl för att stärka sig inför hemvandringen. Super Marketen och även minsta lilla shopen brukar ha söndagsöppet för den som behöver kompletteringshandla - mycket bekvämt.

 

 

I Chrakopió, alldeles brevid kyrkan, finns en mycket trevlig bytaverna, rekommenderar varmt ett besök hos Fouli och hennes man Ioannis, sonen Michaili serverar och maten är alltid vällagad. Man kan också sitta på de vita små stolarna utanför tavernan och bara beskåda folklivet...


 

Pylos, den chicka staden Pylos har en av Greklands vackraste hamnar. Staden har en egen karaktär med sin levande sjöfart och sitt torg som beskuggas av ett jättelikt platanträd.

I Pylos sitter man gärna en stund och äter lunch, särskilt när man har varit och badat i den närliggande viken Voidokilia, vars drömlika sanddyner är kantade av tuvor med timjan.

 

Det är nästan så man skulle kunna tro att den är skapad av människohand - så välformad är den, men så är det alltså inte - det är en naturlig stand.
Sommartid är det en mycket populär badplats och den kan bjuda badgästerna på härliga vågor när vinden ligger på från väst då vattnet trycker på in mot stranden.

Vår och höst är området ett populär fågelskådningsområde (Natura 2000) här kan man få se fåglar av många olika arter - t ex Flamingos

Läs mer om ovanstående platser under rubrik "Dagsutflykter" till vänster