Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Vandringar

Utsikt

Den mest lämpliga tiden för vandringar är mars och april månad samt oktober och november.

 

Genom att vandra de otaliga små vägarna genom olivlundar och genuina små byar hinner du smälta allt du ser. Våren är blomningens högtid, marken täcks av allehanda blommor och örter, bin och humlor har bråda dagar - vi kan visa dig till den lilla byn där man kan få köpa den allra godaste honungen direkt från biodlaren, den speciella vandringen har vi såklart döpt till "Honungsvandringen". En annan vandring kallar vi "Apelsindalen" namnet talar väl sitt tydliga språk....


Blomstervandring

Blommor

Bilden tagen mars/april i vårt närområdeTemavecka - Olivtvål


Olivtvål

Tvål tillverkad i Villa Olivia


Vår och höst finns även möjlighet att få vara med om tvåltillverkning. Vi använder vår egen ekologiska olivolja och gör en kallrörd tvål. Kontakta oss om du är intresserad av det i samband med din bokning.

 

 

 

 

 

Temavecka - Kalamataoliver

Plocka och lägg in dina egna Kalamata-oliver

Oliver

 

Kalamataoliverna plockas med början i mitten av oktober och under hela november månad. Vi instruerar  dig om processen och du kan enkelt lägga in dina oliver när du kommer hem. Det är helt OK att ta med sig färska kalamataoliver på flyget hem, 5 kg i ryggsäcken är inga problem.Nyplockade Kalamataoliver klara för inläggning


Olivplockarveckor i Villa Olivia

Olivplockning

 

Årets absoluta höjdpunkt är när vi skördar våra oljeoliver.
Du är med från början till slut, följer hela processen från själva skörden till pressningen i grannbyns olivpress dä oliverna blir till vår fina olivolja och du står där med brödbiten för att smaka av oljan. Du deltar i arbetet så lite eller så mycket du vill. Utöver själva upplevelsen i sig har du med dig vår nypressade, pinfärska, gräsdoftande olja hem i bagaget.

Det finns även möjlighet att få vara med hos lite större olivbönder här i området och arbeta med olivskörden under ett par veckor eller upp till en månad. Någon betalning utgår inte, men du blir en härlig upplevelse rikare, träffar genuina trevliga greker i en fantastisk miljö.
Denna aktivitet pågår under senare delen av november samt december månad.

Skriv ett e-mail till villaantika1@gmail.com om du är intresserad av olivplockning i Villa Olivia eller den lite längre vistelsen hos våra grekiska vänner.

Kontaktuppgifter hittar du även i menyraden överst på sidan.