Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Vår olivlund är 4 300 kvm stor. Efter att vi tagit bort 18-20 olivträd för byggnation och framfartsväg till Villa Olivia återstår ca 130 olivträd, två fikonträd samt ett mandelträd. Vi bedriver ekologisk odling, det kostar lite mer pengar och kräver lite större arbetsinsats, men det har man igen på olivoljans kvalitet och ur hälsosynpunkt. Träden är av den gamla sorten Koroneiki som finns i området runt Kalamata. Det var inte roligt att se grävskopan "sätta tänderna" i våra träd som kanske funnits på denna plats i flera hundra år innan vi fick för oss att bygga vårt hus där. Det kontrollerats noga att man inte avlägsnar fler träd än nödvändigt. Man kan till och med bli skyldig att återplantera träd för att antalet olivträd ska vara konstant i området.

Vi har planterat några träd av annan art i vår olivlund, två aprikosträd, ytterligare ett fikonträd, ett persikoträd samt några granatäppelträd. Vi kommer också att plantera citrusträd snart, ganska stora sådana för att kunna få njuta av frukterna inom en inte alltför avlägsen framtid.

Tomten ligger med gångavstånd till vackra Peroulia Beach, kilometer efter kilometer med underbar sandstrand som vetter mot öster. Soluppgångarna över Taigetosbergen är obeskrivliga, de måste bara upplevas.

 

En sedan länge drömd dröm var att ha ett olivträd i en träurna utanför vårt hus någonsans vid Medelhavet. Eftersom vi nu har 130 sådana direkt utanför huset har drömmen ändrats till ett lagerträd i en träurna, till sommaren kanske det blir verklighet...eller nästa sommar....