Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

Villa Olivia, vårt drömhus i värmen, så blev det till slut efter åratal av planerande. Att det skulle bli Grekland hade vi inte en aning om förrän vi hittade tomten med alla olivträden direkt vid Medelhavet. Villa Olivia ligger på södra Peloponnesos' ostkust, 8 km norr om staden Koroni. Man tar sig dit via direktflyg till Kalamata eller till Aten.
Om man vill köra bil hela vägen från Sverige rekommenderas vägen via Danmark, Tyskland, Schweiz och Italien till hamnstaden Ancona där flera färjor går dagligen till Patras på norra Peloponnesos.


Vi kan verkligen rekommendera att övervintra i huset vi har för uthyrning - Villa Antika. Södra Peloponnesos har det bästa klimatet i Grekland, fullt jämförbart med Kretas klimat.

I området finns enormt mycket att utforska, här finner man det verkligt genuina Grekland, såsom det var förr. De historiska platserna finns runt knuten, Olympia, Sparta och Mykene för att nämna några, vandringslederna är oändliga, vinterhalvårets fauna är bedårande, utsiktsplatserna betagande och tystnaden bryts bara av ljudet från vågorna.I oktober 2008 började man kunna se huset sticka upp ur grönskan i sin omgivning.
Villa Olivia är den lilla vita kuben med tak längst till vänster i bild, lite dold av det mörka trädet. Här kan man se det mjukt böljande landskapet som omger vårt hus, likaså närheten till havet...och underbara Peroulia Beach.