Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Välkommen att hyra Villa Olivias studios  

 
 
Villa Olivia har två fräscha studios för uthyrning. Varje studio är ca25 m2 stor och de har två sängplatser vardera. Villa Olivia studios håller svensk standard och är utrustade med allt man behöver för några dagar, för en vecka eller för en lite längre vistelse. Villa Olivia studios i huset mitt i olivlunden utanför Koroni, Peloponnesos - Grekland.

Villa Olivias studios befinner sig på entréplanet i vårt hus, är ni fyra som reser tillsammans blir ni våra enda gäster eftersom vi bara har dessa två små lägenheter till utyrning. Passar även för par som vill njuta av hav och natur i en avkopplande och skön miljö.

OBS!
Villa Olivia är ett HELT rökfritt hus och för att inte riskera lukt från tobaksrök i våra studios så är rökning endast tillåtet på uteplatserna som ligger en liten bit från huset.
Villa Olivia studios är bekvämt placerade i husets entréplan. Bilden visar studioentrén där man ser ut mot olivlunden. Där kan man kan sitta i behaglig skugga under sommarmånaderna och läsa, studera olivträden, betrakta omgivningen eller ta igen sig i största allmänhet. På några ställen i vår olivlund finns vilstolar utplacerade - allt för din bekvämlighet. Uteplatser med havsutsikt finns också, se nedan.

Sköna stolar för läsning eller avkoppling inomhus om du skulle känna för det. Studion är försedd med en garderob med lådor samt praktisk klädhängare direkt innanför entrén för ev ytterkläder eller småsaker.I studions välutrustade minikök finner du ett smakprov på husets Kalamataoliver, inläggning har gjorts efter ett urgammalt grekiskt recept, självklart finns där också en flaska av husets olivolja - allt ekologiskt framställt på oliver från vår egen olivlund. I mån av tillgång bjuder vi på en provbit olivtvål av egen tillverkning - placerad på handfatskanten i badrummet.
 


Olivolja, oliver och olivtvål är fina souvenirer att ta med hem för eget bruk eller till övriga familjen, till en vän man vill uppmärksamma, till den som vattnar dina blommor eller till hund-/kattvakten.

Vår olivolja också köpas på några ställen i Sverige, läs mer under rubriken "Om" på startsidan, välj sedan rubriken "Oliverna" i vänstermarginalen.
Studion är utrustad med svenska sängar och bäddmadrass enligt svensk standard. Air condition finns för behaglig inomhustemperatur under alla årstiderna.BadrummetNågra steg från studioentrén finner man stenlagda uteplatser med vacker utsikt över Medelhavet och Villa Olivias omgivningar.Här kan man äta sin fukost i lugn och ro eller varför inte en stunds relax innan middagen....
 

 

Ännu en bild från den lilla verandan utanför studion.
Nedan bild visar stranden som ligger helt nära Villa Olivia.....


Gillar man sol och bad och gästar oss den årstiden finns en fantastisk strand på kort promenad, ca 5 minuter från huset, bilden ovan visar "vår strand" - Peroulia beach. Stranden gör verkligen skäl för namnet "Hidden Paradise" - den här delen av Grekland är ju inte så känd av turister ännu om man jämför med grekiska övärlden. Till Peroulia beach kommer personer från olika länder som har hus i vår omgivning och naturligtvis grekerna själva. Den är ganska välbesökt under högsäsong, dvs juli/augusti, övriga månader på året är den mycket mindre frekventerad, ibland har man stranden helt för sig själv.

Solstolar med parasoll finns att hyra både direkt på stranden eller av oss i Villa Olivia. Vattnet i Messinabukten är som Du ser på bilden - kristallklart - och sanden mjuk och len.
Grekisk taverna

Det finns flera matställen att välja på helt nära Villa Olivia, en av dem finner Du på bara 5-10 minuters promenad från huset, den ligger alldeles vid Peroulia-stranden. Tavernan på stranden är öppen sommarsäsongen och serverar mat, vin och svalt öl för både lunch och middag.
Om man följer vägen upp genom olivlundarna kommer du till den lilla byn Kombi. Där finns en mycket trevlig taverna som drivs av en familj som även bor i huset. Måltiden intas på deras stora terass som vetter ut mot havet och Koroni, mamma Maria lagar själv all maten, de två döttrarna tar upp beställning och serverar, pappa Takis går mest omkring och ser till att alla är nöjda och glada.
 
Ytterligare en liten bit längre bort finns en taverna "Tria Asteria" - där huserar Sofia och Vasilis, ett mycket trevligt grekiskt par och Sofia är mycket skicklig i köket. I trädgården man har murat upp ett utekök med en äkta grekisk grill av den gamla sorten - vi har inte provat på deras grillkunskaper ännu, men det blir säkert snart....
 

I nästa by, Charakopió, 3 km bort, finns en mycket bra och genuin bytaverna där mamma Fouli lagar god och traditionell grekisk husmanskost och maken Ioanni sköter kolgrillen, sonen tar upp beställning och serverar.
På fredagar sommartid bjuder man ofta på traditionell grekisk musik i tavernans uteservering. I byn finns även en pizza-restaurang - båda öppna året om. Byn har också flera små caféer.
Inne i staden Koroni, 8 km bort, finns hur många restauranger som helst - öppna året om. Helt enligt den grekiska traditionen är strandpromenaden i Koroni kantad av allehanda tavernor - det är bara att välja och vraka. Vi finns ju dessutom på plats hela tiden och hör gärna med oss om du vill ha fler alternativ till matställe - vi kan visa dig till de allra mest genuina tavernor både nära och lite längre bort.

Föredrar du att laga mat själv någon dag finns en modern och välsorterad Supermarket på ca 30 minuters promenad eller 5 minuter med bil. Om du så önskar och med lite framförhållning, hjälper vi gärna till med inköpen och fyller din kyl med de varor du vill ha inför din ankomst, det är bara att säga till. Kolgrill finns på uteplatsen för våra gäster att använda.

 


 
Omgivningarna lockar till vandringar, vägar som den på bilden ovan finns i outtömlig mängd, bilden tagen i december månad då marken blommar igen efter höstregnen.
 
Önskar du hyrbil kan vi hjälpa till med det också. Många historiska platser ligger inom rimligt avstånd för en dagsutflykt med bil, t ex Olympia med det som finns kvar av olympiastadion, stenstaden Mistra vid Sparta, Gamla Messene, Pylos med Nestors palats, för att nämna några, ....de finns i mängd. Sparta är en stad som är väl värd ett besök, om inte annat för den svindlande vackra vägen dit.

 

Den kategori människor vi tror trivs allra bäst hos oss är vuxna personer som finner den perfekta avkopplingen i form av vandringar, sol och bad, lite sightseeing i grekisk kultur, sin bok, sin penna eller kanske sitt målarskrin. Ett staffli finns att tillgå om du skulle behöva det, motiv finns i mängd rakt utanför huset. Området är mycket populärt och besöks frekvent av både konstnärer och författare.

 

 

 

Att ta sig hit är inte speciellt komplicerat, man flyger direkt till Kalamata från Arlanda, flighterna börjar i mars och pågår till november. Det är även prisvärt att boka flighten Göteborg - Kalamata via Arlanda med en kort väntetid på Arlanda innan direktflighten till Kalamata. Resan kan bokas på Aegean Airlines hemsida och via de vanliga resesajterna t ex momondo, scyscanner, expedia eller flygresor.se

Bor man i södra Sverige erbjudes direktflight från Köpenhamn med destination Kalamata.

Ett annat alternativ är att flyga till Aten. Kommer man med en atenflight är det bästa alternativet är att ta hyrbil och köra hit ner till Messenien, det är enkel körning, mestadels motorväg. Alternativt väljer man expressbussen som tar dig direkt från Aten till Kalamata, där byter man buss mot Koroni alt tar en taxi till Villa Olivia, vi kan också komma överens om att en taxi hämtar upp redan i Kalamata om busstiderna inte skulle stämma.
EN busstur varje dag går utan byte av buss från Aten ända till Koroni, den avgår från Aten kl 07.30. Koroni ligger 10 minuter från Villa Olivia och där kan vi hämta upp dig. Fler turer Aten/Kalamata finns men kräver omstigning med kort väntetid i Kalamata.
Tidig flight till Aten är att rekommendera för att hinna med hela färden till Koroni på samma dag, om man vill kombinera resan flyg/buss.

Att bila hela vägen från Sverige går också bra om man har lite mer gott om tid, resan genom Europa är trevlig och om man vill kan man välja att åka färja sista biten från flera platser i Italien, t ex Venedig, Brindisi, Bari eller Ancona, man stiger då i land i Patras på norra Peloponnesos. Färjan går vanligtvis nattetid, du är framme och kan köra av färjan på morgonen eller vid middagstid senast och kan därefter köra hit ner till Messinien i den takt som passar dig bäst, ca 4 timmar effektiv körtid Patra - Kalamata.

Välkommen att höra av dig angående tillgänglighet och priser via e-mail

 
 
eller telefonnummer +30 697 642 8646
 

Välkomna till oss i Villa Olivia hälsar Annette o Kurt.